B-maajoukkueen kuolemanottelu

ASETELMA: Slovakialle kyseessä on lähes kuolemanottelu. Jos joukkue häviää Suomelle ja Norja pystyy myöhemmin illalla kellistämään Saksan, tulee Slovakialle lähtö karsintapeleihin. Se olisi kuuden vuoden takaiselle maailmanmestarille katastrofi isolla koolla.

Slovakialla on Halifaxissa mukana vain neljä NHL-pelaajaa. Eri syistä kieltäytyneiden lista venyi pitkäksi kuin nälkävuosi. Kaiken kaikkiaan parikymmentä kärkipelaajaa sanoi ”kiitos ei” päävalmentaja Julius Suplerin kutsulle. Poissa ovat mm. Marian Gaborik, Pavol Demitra ja Zdeno Chara. Slovakian ryhmä on käytännössä B-maajoukkue.

Leijonille ottelu on kilven kiillottamisen ja kasvojen pesun paikka nolon Norja-taaperruksen jälkeen. Voitolla varmistuisi myös alkulohko C:n voitto. Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, Suomen vahvan hyökkäyskaluston pitäisi kaiken järjen mukaan repiä slovakkipuolustus palasiksi. Pääosin Euroopassa pelaavista pelaajista kasatulla joukkueella on ollut suuria vaikeuksia löytää pieneen kaukaloon tarvittava suoraviivaisuus peliinsä.

Pelipäivänä kisakaupunkiin saapuva Saku Koivu ei pelaa vielä tässä ottelussa. Alkusarjan aikana Suomi voi lisätä kokoonpanoonsa vielä yhden kenttäpelaajan ja päävalmentaja Doug Sheddenin mukaan puolustaja Sami Lepistön kisapassi leimataan Slovakia-otteluun. Lisäksi kentällisiin on luvassa pientä hienosäätöä. Maalinsuulle palaa Niklas Bäckström.

ARVIO: Leijonat otti välipäivän rennosti ja ohjelmassa oli vain puolen tunnin jääharjoitus. Jos palauttelu palauttaa Suomen pelin Saksa-ottelun tasolle, Slovakia kaatuu melko selvin numeroin. Leijonat iskee 4-5 maalia, Slovakia yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Kun Saku Koivu ei vielä ole mukana, kannattaa seurata silmä kovana pikkuveli Mikon peliä. 2+3 pistettä kerännyt Koivu on ollut toistaiseksi Suomen tehokkain ja paras pelaaja. Sakun tulo on ilman muuta positiivinen asia, mutta se pienentää väkisinkin Mikon roolia leijonaryhmässä. Se on sinänsä sääli, sillä viimeistään Vancouverin olympiajoukkueessa kiistattoman ykkössentterin nimi pitäisi olla Koivu. Mikko Koivu.

Slovakia on peluuttanut neljää täyttä kentällistä. Ykkösviisikko Lubomir Visnovsky, Peter Podhradsky, Juraj Kolnik, Robert Petrovicky ja Marcel Hossa on tehnyt joukkueen seitsemästä maalista peräti viisi. Kun tämän porukan pysäyttää, pysäyttää koko Slovakian.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jarkko Immonen väistyi Saku Koivun tieltä