Hän on täällä tänään

Ensin tupsahti tiedote. Aleksander Ovetshkin nykäisee omaehtoisen jääharjoituksen keskiviikkoiltana kello 19. Tämän jälkeen hän on haastateltavissa mixed zonella eli haastattelualueella.

Illan kuhjeessa ilmenee, että British Airways on hukannut Ovien kamppeet. Varusteet ovat ilmeisesti Lontoossa, mies itse Helsingissä. Venäjän mediaupseeri ilmoittaa haastattelualueella, että Ovetshkin on mennyt punttisalille ja saapuu parinkymmenen minuutin kuluttua mediakeskukseen mixed zonen sijaan.

Sitten kuuluu kohahdus. Hän on täällä tänään. Aleksander Ovetshkin seisoo haastattelualueen käytävällä pöllämystyneen näköisenä. Sellaisella täsä mä olen -meiningillä.

Mediaupseeri paimentaa kiekkosankarin takaisin pukukoppikäytävään ja runsaslukuisen mediaväen mediakeskukseen. Yksi mies on vetänyt paikalle melkein saman verran sakkia kuin 40 hänen kollegaansa keskiverto MM-ottelun jälkeen.

Tuttuja jätkiä

Supertähti on supertähti. Ja sitten hän avaa sanaisen arkkunsa vastaillakseen kiivaasti sinkoileviin kysymyksiin.

-Saavuin pari tuntia sitten. Nukuin koko lennon. Toivottavasti saan yöllä unta ja olen huomenna täydessä terässä.

-Tuttuja jätkiä, tuttu valmennus. Sopeudun varmasti helposti joukkueeseen.

-Poljin hetken kuntopyörää ja treenasin vähän muutakin.

-Tarkoitus on uusia viime kevään mestaruus, tietenkin.

-En tiedä vielä, kenen kanssa pelaan. Tämän jälkeen tapaan päävalmentajan ja silloin asia varmaan selviää. Ei sillä ole väliä kenen kanssa pelaan. Tarkoitus on voittaa pelejä.

Tappioita tulee

Washington Capitalsin kausi päättyi karvaaseen pettymykseen, kun New York Rangers päihitti joukkueen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. NHL:n runkosarjassa 32 osumalla maalikuninkuuden voittanut laitahyökkääjä oli Rangersia vastaan vaisu, seitsemän ottelun saldoksi jäi 1+1. Se ei Ovetshkinin menoa haitannut.

-Tappioita tulee. Haluan silti pelata jääkiekkoa ja maajoukkue on aina tärkeä asia. Päätös kisoihin lähdöstä oli helppo tehdä. Puhuin tänä aamuna Washingtonin GM:n ja valmentajan kanssa eikä lähtöluvan saamisessa ollut mitään ongelmia.

USA lyö torstaina uuniin vasta 19-vuotiaan maalivahtinsa John Gibsonin. Gibson oli vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen arvokkain pelaaja. Aikuisten MM-tasolla ottelu on nuorukaiselle kolmas, ammattilaissarjassa Gibson on pelannut tasan yhden ottelun, AHL-matsin Norfolkissa.

-En ole vilkaissutkaan USA:n kokoonpanoa, mutta jos kaveri on tänne valittu, hän on varmasti hyvä torjuja, Ovetshkin kommentoi kohteliaasti.

Venäjä kohtaa USA:n puolivälierässä torstaina kello 13.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.