Harri Pesosen kaksi maalia Ruotsin verkkoon sinetöivät Leijonien häikäisevän loppukirin – heltisikö maaleilla paikka MM-kisakoneeseen?

Harri Pesonen kärkkyy uransa ensimmäistä arvokisaedustusta.

Suomen jääkiekkomaajoukkue jatkoi valmistautumistaan kevään MM-kisoihin, kun se kohtasi Kouvolassa rakkaan länsinaapurin Ruotsin.

Värikäs kamppailu sai häikäisevän lopun, kun Suomi nousi päätösminuuteilla kahden maalin takaa riemukkaaseen voittoon.

Draaman kaari haki vertaistaan. Kun Ruotsin Anton Lander käytti alivoimalla suomalaismaalivahti Juho Olkinuoran kammottavan syöttöharhan hyväkseen ajassa 48.06, ja viimeisteli taululle 4–2-lukemat, moni ei uskonut suomalaisten nousuun.

Toisin kuitenkin kävi. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Arttu Ilomäki ohjasi Mikko Lehtosen viivakudin verkkoon. Harri Pesonen osui 30 sekuntia myöhemmin. Osumaan antoi oivaltavan syötön selkänsä takaa nuori taikuri Kaapo Kakko. Molemmat Suomen osumat syntyivät kuudella kenttäpelaajalla.

Kotiyleisön riemuksi Eetu Luostarinen kruunasi isäntien kirin uransa ensimmäisellä maaottelumaalillaan ajassa 59.12.

– Enpä muista olleeni tällaisessa kamppailussa mukana, jossa noin lopussa syntyy kolme maalia. Se vielä menee, että pystyy iskemään kaksi osumaa ilman maalivahtia, mutta se, että voittomaali tulee vielä siihen päälle. Kova suoritus joukkueelta, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myhäili tyytyväisenä.

Vahvan kauden sveitsiläisessä Langnaussa pelannut JYP-kasvatti Harri Pesonen, 30, kuului Leijonien onnistujiin.

– Paljon jäi parannettavaa. Etenkin ylivoimapeli oli heikkoa. Siitä jäi skeidamainen maku suuhun. Onneksi näitä treenipelejä pelataan. Pystytään treenaamaan yhteisiä juttuja.

Pesonen on kerran ollut lähellä MM-paikkaa. Vuonna 2015 kisat pelattiin Tsekissä. Pesonen pääsi kisapaikalle asti, mutta sen jälkeen tie vei viimeisenä pelaajana kohti kotia. Nyt laitahyökkääjä haluaa välttää saman kohtalon.

– Lyön kaikki likoon. Hinku kisakoneeseen on kova. Mutta ei niitä asioita voi liikaa miettiä. Teen parhaani joka ottelussa. Jos valmennusjohto minut lopulta valitsee ryhmään, olen tosi iloinen, Pesonen korosti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.