Heatley laukoi voiton Kanadalle

Kun jääkiekon MM-kisoja on tahkottu viisi päivää, on kisoissa nähty jo kokonaista kaksi kunnollista jääkiekko-ottelua. Ensimmäinen oli Quebecissa sunnuntaina pelattu Tshekki-Venäjä, toinen – vielä parempi – tiistain Kanada-USA.

Jos jääkiekko-ottelut ratkaistaisiin tyylipisteillä, voittaja olisi ollut USA. Nuori ja taitava ryhmä pelasi vahvasti ja ennakkoluulottomasti, mutta se riitti lopulta vain niukkaan 5-4 –tappioon. Kanada karkasi voittoon ainoastaan 47 sekuntia ennen loppusummeria, kun Dany Heatleyn hirmukuti vaikeasta asennosta painui USA:n maalin ylänurkkaan. USA oli sitä ennen noussut taisteluun mukaan 0-3 –tappioasemasta.

Kanada varmisti alkulohko B:n voiton ja se saa jatkolohko F:ään mukaansa täydet kuusi pistettä. Myös Suomi pelaa aikanaan jatkolohko B:ssa.

-Voiton hukkuminen tietysti harmittaa, mutta pelasimme hyvän ottelun ja osoitimme, että pystymme haastamaan kenet tahansa tässä turnauksessa, 1+1 pistettä naputellut jenkkihyökkääjä Dustin Brown totesi.

Jobinpostia USA sai myös loukkaantumisrintamalla. Ykkösvahti Tim Thomas ei pystynyt pelaamaan enää kolmannessa erässä. Thomasin vamman laadusta tai vakavuudesta ei heti taiston tauottua ollut tietoa.

Voittomaalin lisäksi Kanadan 2-0 –osuman värkännyt Heatley on ollut MM-kisoissa käsittämättömässä lyönnissä. Ottawan maalirohmu on kerännyt kolmessa ottelussa kymmenen (6+4) pistettä.

-Sain huilata kymmenen päivää NHL-pelien päättymisen jälkeen ja tulin tänne täynnä energiaa. Toistaiseksi on ollut hauskaa ja uskon, että parasta peliämme ei ole vielä nähty, Heatley sanoi.

Muhkeaan pistesaldoonsa Heatley suhtautui kanadalaisella olan kohautuksella.

-Joskus kiekot menevät sisään, joskus eivät. Sellaista se on, Heatley filosofoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lanny MacDonald – mies ja viikset