Hissijoukkue on henkinen haaste

ASETELMA: Kiivaasti A- ja B-sarjojen välillä hissiliikettä hinkannut Itävalta on leijonien seuraava haaste. Toki Itävaltaa suurempi haaste on latauksen löytäminen perjantain poikkeuksellisen makean Venäjä-voiton jälkeen. Jos vireystila on kuosissa, ei alppimaasta pitäisi olla juurikaan vastusta.

Itävalta pelaa käytännössä elämästä ja kuolemasta. Vaikka Saksa ja Latvia ovat taulukossa vielä takana, on haaste hirmuinen. Leijonien jälkeen Itävalta kohtaa viimeisessä ottelussaan Venäjän. Pisteitä pitäisi mitä todennäköisimmin pystyä rouhimaan, muuten tulee taas siirto sarjaporrasta alemmas. Voitto rankkarikisassa Slovakiasta antaa varmasti itseluottamusta, mutta sillä ei välttämättä kovin pitkälle pötkitä.

Suomelle oman haasteensa tuo Janne Pesosen poissaolo. Perjantaina Ilja Kovaltshukin murjomaksi joutunut Pesonen on kärsinyt päänsärystä ja huilaa ainakin tämän kamppailun. Pesosen tilalle ykkösketjuun nousee Veli-Matti Savinainen. Juha-Pekka Haataja palaa kokoonpanoon ja luistelee tänään kolmosketjussa. Maalinsuulla häärii Joni Ortio.

Spekulaatiot Mikko Koivun tulosta leijonien avuksi päättyivät viime yönä. Koivu ei tule kisoihin työnantajansa Minnesota Wildin toivomuksesta.

ARVIO: Ellei leijonan eilinen karjuminen nuupahda aivan kissan naukaisuksi, nappaa Suomi kolme pistettä useamman osuman erolla. Suomi tekee 4-5 maalia, Itävalta yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Ykkösketjuun nouseva Veli-Matti Savinainen on tehnyt turnauksessa toistaiseksi yhden maalin, joka sekin oli onnekas ohjaus. Nyt Porin pääpirulla on elämänsa sauma näyttää osaamistaan maestro Petri Kontiolan rinnalla. Savinainen ei ole missään tapauksessa ollut huono, ajoittain mies on kadonnut MM-turnauksessa kuvasta.

Itävallan veteraanipuolustaja Gerhard Unterluggauer pommitti joukkueensa 1-1 -tasoituksen eilen Slovakiaa vastaan. MM-kisoissa jo 19 vuotta sitten debytoinut 36-vuotias Unterluggauer on kelpo kiekollinen pakki, vaikkakaan ei tällä tasolla mikään tähti. Hän on Itävallan MM-historian toiseksi paras maalintekijä 11 osumallaan. Edellä on vain uransa jo lopettanut Dieter Kalt, joka osui 21 kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonapakki tyytyväisenä: "Ei ole tarvinnut miettiä yhtään"

Seitsemän miljoonan surffailija leijonien kimppuun