Hytönen Jalosen puulaakipuheista: "Huumoria, mutta vähän muutakin"

MM-kisojen alla leijonalaumaa koetellyt kieltäytymisten aalto avasi melkoisen parranpärinän. Hätäisimmät puhuivat jopa pelaajamateriaaliltaan kaikkien aikojen heikkotasoisimmasta MM-ryhmästä, ainakin paperilla. Eikä väite nimilistan perusteella ole kovin kaukaa haettu.

Jukka Jalosen suojatit vastasivat huutoon voittamalla Helsingin alkulohkon. Päävalmentaja itse intoutui revittelemään Latvia-pelin jälkeen, kun hän totesi leijonien voittaneen kuusi peliä seitsemästä puulaakijoukkueella.

Suomen nelosketjua mestaroiva J-P Hytönen kuuluu niihin pelaajiin, joiden MM-komennus olisi ollut kiikun kaakun, jos väkeä olisi ollut enemmän tarjolla. Hytöstä Jalosen lausunto hymyilytti Slovakia-puolivälierän aattona.

– Noo... Varmaan siinä oli huumoria mukana, mutta varmaan vähän muutakin. Onhan se totta, että meillä on nyt nimettömämpi joukkue kuin monessa muussa MM-turnauksessa, Hytönen tuumasi.

Ennakkohehkuahan suomalainen ei yleensä kestä, mutta ennakkovähättelystä voi tehdä voimavaran. Vai kuinka?

– En mä tiedä, onko se nyt mikään voimavara. Mutta usein se on niin, että nimettömämmässä ryhmässä roolitukset loksahtavat paremmin kohdalleen.

Pienestä kii

Tässä joukkueessa entisen JYP-kipparin rooli on ollut puhdasverisen nelossentterin. Hytösen, Niklas Hagmanin ja Marko Anttilan tehtävä on ennen muuta pitää omaa pää puhtaana.

– Innoissani olen roolista kuin roolista. Jokainen homma tässä joukkueessa on äärimmäisen tärkeä. Huomenna kaikki kulminoituu yhteen peliin ja kaikki on todella pienestä kiinni, Hytönen sanoi.

Hytönen on ollut MM-karkeloissa aiemmin mukana Sveitsissä 2009 ja Saksassa 2010. Kummallakin kerralla tuli lähtö lauluun puolivälierissä.

– Saksan kisoissa hävittiin rankkareille Tshekille ja turnauksen lopuksi he juhlivat maailmanmestaruutta. Se oli klassinen tolppa sisään, tolppa ulos -tilanne. Ja hyvä muistutus siitä, että MM-kisoissa kaikki on mahdollista, Hytönen muisteli edellistä kisakomennustaan.

"Isoin puristus puuttui"

Torstain puolivälierässä vastassa on Slovakia. Alkusarjassa Suomi kepitti viime kevään hopeajoukkueen 2-0, mutta oli pelillisesti ajoittain pahasti purjeessa. Toinen vaihtoehto olisi ollut USA. Jenkkejä vastaan leijonat kontrolloivat pelin virtausta, mutta Amerikan poika hakkasi kiekko häkkiin hirvittävällä prosentilla ja voitti 4-1.

– Lohkovoittoa lähdettiin eilisestä pelistä hakemaan ja se saatiin. Nyt vain laitetaan Slovakia sopimaan meille, Hytönen suunnitteli.

Alkulohkon päätöspeli oli heikoin leijonaesitys näissä kisoissa, mutta kehno kenraali ei Hytöstä huolestuta.

– Se oli ja meni. Ennen Latvia-ottelu oli käytännössä koko ajan pakkovoittoja sitten kun ei ollutkaan, isoin puristus puuttui. Sekin varmaan vaikutti, että takana oli kaksi välipäivää, Hytönen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonat ei muuta mitään - "Vastustajaa ei voi kahta päivää miettiä"