Hytönen: "Urani raskain kausi"

Joku mököttää, toinen raivoaa, kolmannella on tippa linssissä. Reagointitapoja tappioihin on monia. J-P Hytönen kuuluu niihin pelajiin, joiden pokeri pitää poikkeuksetta, oli takana sitten tappio tai voitto.

-Mestaruutta tultiin hakemaan, eikä pronssiakaan saatu. Tietysti se on iso pettymys, Hytönen tuumasi rangaistuslaukausten jälkeen 2-3 -tappioon päättynen MM-pronssipelin jälkeen.

Suomi päästi jenkit kahden maalin karkumatkalle avauserässä ja pääsi tosissaan peliin mukaan vasta kolmannessa. Tasoitusmaalia lähemmäs se ei riittänyt.

-En tiedä, mikä siinä alussa oli. Ehkä ei oltu ihan pystytty pyyhkimään eilisen pettymystä pois. Loppua kohti saatiin hyvin pelistä kiinni ja olihan siinä paikat ratkoa peli sekä kolmannessa erässä että jatkoajalla, Hytönen arveli.

Hytönen kuului Helsingissä ja Tukholmassa leijonalauman tasaisimpiin suorittajiin. Hän kalibroi pelitietokoneensa nelossentterin moodiin ja hoiti homman ilta toisensa jälkeen pyyteettömästi. Pisteillä Hytönen ei mässäillyt, saldoksi jäi 0+1.

-Ei tässä oikein jaksa omia esityksiä miettiä. Joukkue ei voittanut mitalia, se on päällimmäisenä mielessä, Hytönen sanoi.

Seuraavana oli mielessä kesäloma. Päättyneen kauden KHL:aa Amur Habarovskissa pelanneen entisen JYP-kapteenin kausi alkoi jo viime heinäkuussa. Maajoukkuepelit mukaan lukien kausi sisälsi noin kahdeksankymmentä ottelua. Määrä on MM-kisapelaajalle normaali, mutta Habarovskissa kuormaa kasvattaa hillitön matkustaminen. Kiinan rajalla majaansa pitävä ryhmä lienee maailman eniten matkustava ammattilaissarjan palloilujoukkue.

-Takki on nyt todella tyhjä, kyllä tämä oli urani raskain kausi. Kymmeneen ja puoleen kuukauten ei ole kerinnyt kotona käydä kuin nukkumassa. Nyt pääsee onneksi perheen pariin ja vetämään henkeä, Hytönen huokasi.

Pesti Amuriin oli yhden kauden mittainen ja Hytönen on tällä hetkellä ilman sopimusta.

-Nyt on sellainen fiilis, että ei jaksa yhtään miettiä mitään sopimusasioita. Mutta kohta puoliinhan niitäkin on ruvettava miettimään. Eiköhän sitä joku paikka jostain löydy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jalonen poistui yrmeänä