IIHF:n puheenjohtaja kommentoi hengenvaarallista potkua - "Kaksi peliä on sopiva rangaistus"

Rene Faselin mielestä MM-kisojen tuomaritoiminnassa ja kurinpidossa on kaikki hyvin.

Jääkiekon MM-kisojen tuomaritoiminta nousi ainakin Suomessa pinnalle eilen, kun Radko Gudas iski Tshekin 3-2 -kavennuksen pyyhkäistyään ensin jalat alta Valtteri Filppulalta ja jatkoajan lopulla Jesse Puljujärvi kampitettiin läpiajotilanteessa.

Muutama päivä sitten puhutti Slovenian Ziga Jeglicin tilanne, jossa hän vaihtoaitioon kiivetessään potkaisi vaarallsesti Sveitsin Thomas Rüfenachtia niska-hartia -seudulle. Jeglic sai tempustaan, joka olisi voinut olla jopa hengenvaarallinen, vain kahden ottelun pelikiellon. Hän on jälleen kokoonpanossa mukana huomenna, kun Slovenia ja Suomi kohtavat.

Tänään Pariisissa perinteisen MM-kisojen lehdistötilaisuutensa pitänyt kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel pitää tuomaritoimintaa ja kurinpitoa kokonaisuutena onnistuneena.

- Tuomarit tuomitsivat Suomi-Tshekki -ottelussakin hyvin, mutta aina tulee virheitä. Kaikki käydään läpi ja niistä opitaan, Fasel ilmoitti.

Jeglicin tapauksessa Faselin kommentointi karkasi suorastaan tragikomedian puolelle.

- Opin itsekin jo pienenä juniorina, että potkaiseminen on vaarallista. En usko, että se oli Jeglicilta tahallinen potku, huolimattomuutta kylläkin. Jeglic näytti tilanteessa itsekin yllättyneeltä, Fasel sanoi.

Kaudella 2013-14 Porin Ässissä pelanneelle Jeglicille on vaadittu tilanteesta huomattavasti ankarampaa rangaistusta, jopa elinikäistä pelikieltoa.

 

Faselin mielestä kaksi ottelua oli täysin sopiva rangaistus.

- Olin yllättänyt median reaktiosta Jeglicin tuomioon. Meillä on seitsemän entistä pelaajaa kurinpitoelimessä. Kuusi heistä sanoi kaksi peliä, yksi sanoi neljä peliä, Fasel selvitti.

- Siitä ryhmästä löytyy olympia- ja Stanley cup -voittajia. Luotan täysin heidän näkemykseensä, hän linjasi.

No, katsokaa tilanne oheiselta videolta ja päättäkää itse...

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kiekkopomo Fasel haluaa uskoa NHL:n olympiasopuun