Immonen ja Hytönen takoivat leijonille voiton

MM-turnauksen alku herätti kysymyksen, onko Suomen taso todella tämä? Onko niin, että kun kaksikymmentä parasta pelaajaa kuoritaan päältä pois, Suomella on vaikeuksia selvitä MM-kisoissa kahdentoista parhaan joukkoon?

Vai oliko kyse siitä, että nyt jalkeilla oleva ryhmä vain alisuoritti alussa raskaasti?

Neljän ottelun jälkeen voinee todeta, että kyse oli jälkimmäisestä.

2-0 –voitto Valko-Venäjästä kertoi, että Suomen pelin perusrakenne alkaa olla hyvässä kuosissa, mutta tehottomuus riivaa edelleen. Päävalmentaja Jalosen laskelma siitä, että leijonat tarvitsee lähes kaksikymmentä maalipaikkaa yhtä osumaa kohti, pitänee edelleen kutinsa.

Neljässä ottelussa Suomi on tehnyt seitsemän maalia. Kolme niistä on merkitty Jarkko Immosen nimiin. Valko-Venäjää vastaan Immonen murjoi avausosuman ylivoimalla maalin kulmalta.

-Maalinteko-ongelmastahan se kertoo, jos minä olen porukan paras viimeistelijä, Immonen murjaisi Valko-Venäjä ottelun jälkeen.

Toisaalta huulen heiton taakse kätkeytyy karu todellisuus. Immonen on Suomen joukkueen tehokkain pelaaja saldolla 3+1. Ykkösketjun laiturit Jussi Jokinen ja Antti Miettinen ovat keränneet kumpikin vain yhden syöttöpisteen.

Suomen peliesitys perjantai-iltana ei saanut joukkueen ykkössentteriä hyrisemään tyytyväisyydestä.

-Voitto tästä jäi päällimmäisenä mieleen ja se on hieno juttu, mutta ei tämä ollut kovin kummoinen ottelu meiltä. Meni vähän seisoskeluksi ja katseluksi. Jotain jäi puuttumaan, Immonen sanoi.

Nollapelin torjunut Pekka Rinne myönsi, ettei urotekoihin tarvinnut venyä.

-Jätkät hoiti homman aika hyvin. Puolustimme kurinalaisesti emmekä juurikaan ottaneet jäähyjä. Muutama hyvä koppi, mutta ei siellä minua paljon testattu, 18 kertaa torjunut Rinne tuumasi.

Hytöselle kisakello

Suomen toisen maalin kajautti ottelun puolivälin jälkeen kolmossentteriksi ylennetty J-P Hytönen. Hytönen hyökkäsi yhdessä Antti Pihlströmin ja Lauri Korpikosken kanssa. JYP-kapteeni valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi ja sai MM-kisojen ikiaikaiseen tapaan Tissotin kellon palkinnoksi.

-Näissä kisoissa pitäisi olla sellainen sääntö, että kelloja ei aina anneta noille NHL:n ja KHL:n jätkille, vaan meille liigajyrille, ensimmäistä kertaa kisakellon saanut Hytönen veisteli.

Vahvan ottelun pelannut kolmosketju pyrkii pelaamaan lähinnä päädyn kautta ja hakemaan kiekonriistoja. Maali syntyi kuitenkin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Hytönen sai kiekon lapaan Pihlströmiltä ja tulitti kiekon lämärillä reppuun. Kahden suunnan puurtajaa ei tunneta varsinaisena pommittajana.

-Kun on näin hyvä kuti, niin turha sitä on säästellä, Hytönen naureskeli.

Kolmosketjun vahvasta pelistä ketjunjohtaja jakoi kiitosta laitahyökkääjille.

-Kun miettii sitä, milloin meikäläisellä peli kulkee, niin se vaatii yleensä vauhdikkaat laiturit. Pihlströmin kanssa meillä loksahti peli kohdalleen heti kun hän tuli JYPiin ja Korpikoski sopi porukkaan nopeajalkaisena kaverina erittäin hyvin, Hytönen kehui.

Suomen joukkueen virallinen kisakellomies, uransa aikana arviolta parisenkymmentä Tissotia saavuttanut Petteri Nummelin jäi sivuun ottelun kolmannessa erässä. Nummelinin jalka kramppasi, mutta konkari lienee pelikunnossa jälleen maanantaina, kun Suomi kohtaa Slovakian.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Osala säikähti rajua taklaustaan