Jättiläismäisen suuri apumaan kohtaaminen – "Sitten puhutaan jo todellisesta kriisistä"

Rökälevoitto Sloveniasta tekisi hyvää maalinteon kanssa tuskailleille leijonille.

ASETELMA: 141 lisenssoidun miespelaajan Slovenia puristi kisa-avauksessaan Sveitsiltä pisteen lauantaina, mutta hävisi sen jälkeen rökäkelukemin sekä Kanadalle että Norjalle. Joskus suurmaitakin piinanneen Slovenian kannalta huolestuttavaa on se, että se ei kestänyt alkuunkaan vuonomaan kyydissä. Jo ensimmäisen erän jälkeen taulussa olivat 0-3 -lukemat ja lopulta turpaan tuli 1-5.

Suomi on tuskin koskaan lähtenyt pelaamaan yhtäkään apumaata vastaan näin epävarmoissa tunnelmissa. Voittajasta ei pitäisi millään muotoa syntyä epäselvyyttä, mutta millaiseksi muodostuu leijonien peliesitys? Rökälevoitto varmasti vapauttaisi tunnelmia, kun edessä on kaksi välipäivää. Sellaista ei voi kuitenkaan lähteä hakemalla hakemaan, se tulee perustekemisen kautta jos on tullakseen.

Leijonien ainoat kokoonpanomuutokset löytyvät maalin suulta ja kakkosketjusta. Harri Säteri ottaa torjuntavuoron, juuri passiinsa leiman saanut Tomi Sallinen puolestaan siirtyy kakkosketjun keskelle ja Antti Pihlström pääsee vihdoin laitaan. Toisella laidalla jatkaa Veli-Matti Savinainen.

Sopii olettaa, että tässä kamppailussa tahtia lyö voimakkaasti Suomi. Ellei näin tapahdu, niin sitten puhutaan jo todellisesta kriisistä. Sellainen menisi päiden sisään, uisi ihon alle.

Tekemistä leijonilla riittää. Suomi on maalinteon tehokkuudessa vasta turnauksen 12:s ja samalla sijalla ylivoimapelissä. Alivoimakaan ei ole mitään timanttia ollut, siinä joukkue on yhdeksäs.

Vastoin joitakin odotuksia Suomi saa takaisin vahvuuteensa kapteeni Lasse Kukkosen, joka loukkaantuii avausottelussa Valko-Venäjää vastaan. Kukkosen on määrä puolustaa Suomen nelosparissa yhdessä Joonas Järvisen kanssa.

ARVIO: Suomen on yksinkertaisesti pakko voittaa ja niin se myös tekee. Mutta millä tavalla, on kokonaan toinen kysymys. 17 vuotta sitten JYPissä liigaa pelanneen Nik Zupancicin valmentaman Slovenian maalitekosaumat piilevät lähinnä yksittäisissä vastahyökkäyksissä. Tulosvetolapulle nihkeä 3-1 -voitto tai ronskimpi 6-1.

SEURAA HEITÄ: MM-debyyttinsä torjuvan Harri Säterin tilastot KHL:n pudotuspeleistä ja tämän kauden EHT:lta ovat karua luettavaa. Playoffissa torjuntaprosentti jäi neljässä ottelussa 87,5:een ja päästettyjen maalien keskiarvo oli peräti 5,56. Kauden neljä EHT-ottelua ovat tuottaneet lukemat 89,2 ja 3,93. Runkosarja Vitjaz Podolskin maalilla sujui toki erinomaisesti. Mutta kuinka paljon Säterillä on tänä iltana lopulta töitä?

Slovenian pelaajat iskivät tällä kaudella KHL:ssa yhteensä 52 maalia, mikä lätkälilliputille kelpo saldo. Suurimman osan niistä rohmusi laitahyökkääjä Robert Sabolic, joka takoi Admiral Vladivostokille saldon 19+25=44 - täsmälleen samat lukemat keräsi Miro Aaltonen Vitjazissa. Hyvin luisteleva vahva jässikkä ei ota taka-askelia. Pariisissa Sabolic on kerännyt jo tehot 2+2.

LEIJONIEN KOKOONPANO:

Sebastian Aho - Valtteri Filppula - Mikko Rantanen; Atte Ohtamaa - Julius Honka

Veli-Matti Savinainen - Tomi Sallinen - Antti Pihlström; Topi Jaakola - Ville Lajunen

Mika Pyörälä - Joonas Kemppainen - Jesse Puljujärvi; Mikko Lehtonen - Juuso Hietanen

Oskar Osala - Jani Lajunen - Markus Hännikäinen; Joonas Järvinen - Lasse Kukkonen

Edit 20:34: Lisätty tieto Kukkosen paluusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Heikkilä & Kulmala: Liian paljon lepää nuorilla harteilla - "Odotukset ovat kohtuuttomat"

Leijonat ei odota enää NHL-apuja – Tomi Sallinen nousi kokoonpanoon