JSN:n Uimonen: Kv. jääkiekkoliiton puututtava mediarajoituksiin

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen vaatii Kansainvälistä jääkiekkoliittoa puuttumaan rajoituksiin, joita tiedotusvälineille on asetettu jääkiekon MM-kisoihin. Hän pitää toimittajille asetettuja rajoituksia erittäin vakavana sananvapausrikkomuksena.

- Olen ymmärtänyt, että kisat on myönnetty Valko-Venäjälle sillä ehdolla, että media saa toimia vapaasti. Jos näin ei käy, vastuu on ensisijaisesti Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla.

Jos toimittajien työskentelyoikeuksia ei voida taata, Uimonen toivoo suomalaismedioiden linjaavan yhdessä, mitä tehdään.

- Tiedotusvälineiden olisi hyvä sopia vastatoimista, jopa mahdollisesta boikotista.

MTV:n urheilupäällikkö Markus Autero ei halua arvuutella, lähettääkö tv-kanava toimittajia jääkiekon MM-kilpailuihin, jos tiukat mediasäännöt toteutuvat. Yhtiöllä on Suomessa oikeudet kisojen televisiointiin.

- Emme olleet ehtineet asiaan törmätä, sillä tv-kanavien ilmoittautuminen kisoihin on vasta maaliskuun puolivälissä.

Kirjoittavalle medialle viimeinen ilmoittautumispäivä on jo aiemmin, joten asia nousi niissä esiin ensin. Osa suomalaisviestimistä linjasi eilen, että jos toimittajille ei myönnetä lupaa uutisoida myös muista kuin jääkiekkoaiheista, kisoihin ei lähdetä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.