Jalkapallo varjostaa Saksassa MM-jääkiekkoa

Jääkiekon 74. MM-turnaus pelataan Saksassa suuren ja mahtavan jalkapallon sateenvarjon alla. Näin on, vaikka MM-kisajärjestäjät ovat parhaansa mukaan tehneet turnaukselle kasvojenkohotuksen.

Saksalaisfanit on tarkoitus tempaista mukaan heti MM-avauspäivänä perjantaina, kun Gelsenkirchenissä ovat vastakkain isäntämaa ja USA. Lipunmyynnin perusteella ottelussa rikkoutuu ulkoilmapelien maailmanennätys 74 554 katsojaa, joka on perua yhdeksän vuoden takaa Pohjois-Amerikan yliopistopelistä.

Saksa-USA-ottelun liepeille on rakennettu oheistapahtumia konsertteineen ja entisten huippupelaajien näytöspeleineen. Ne eivät pyyhi sitä tosiseikkaa, että joukkueet pelaavat gelsenkircheniläisen Schalke-jalkapalloseuran kotistadionilla. Schalke oli tällä kaudella mestari Bayern Münchenin kovin haastaja taistelussa Saksan jalkapalloherruudesta.

Schalken stadionia on vapusta lähtien valmisteltu jääkiekkokuntoon 76 152 katsojalle. Jääkiekkoilussa nykyisin kovassa huudossa oleva ulkoilmapeli on kuitenkin saksalaisessa mediassa jäänyt paitsioon verrattuna jalkapalloon.

Saksalaislehdet repivät keskiviikkona ja vielä torstainakin kansiotsikoita aprikoidessaan, kuka pelaa MM-kisoissa Saksan maalivahtina.

Ei, kyse ei ollut siitä, kuka perjantaina on USA:ta vastaan tolppien välissä. Huoli koski Saksan jalkapallomaajoukkueen maalivahtitilannetta kesän MM-lopputurnauksessa, kun Sami Hyypiän joukkuetoveri, Leverkusenin veräjänvartija Rene Adler joutui kylkivamman vuoksi sivuun.

Kölniläisissä tiedotusvälineissä pureksittavaa on riittänyt myös jalkapallomaajoukkueen ex-hyökkääjätähden Lukas Podolskin edesottamuksista. Bundesliigan alempaan keskiryhmään juuttuneen 1. FC Kölnin Podolski sai eläkeläisjalankulkijan vihat päälleen öykkäröityään autollaan liikenteessä.

Köln on Saksan MM-turnauksessa paras paikka jääkiekon mainosiskulle, sillä kaupungissa pelataan yhteensä 29 ottelua, Mannheimissa 26 ja Gelsenkirchenissä yksi ja ainoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.