Jalonen: Joukkueen ulkopuoliset paineet liikaa osalle pelaajista

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen mielestä osa suomalaispelaajista kieltäytyy MM-kisoista yleisön ja median luoman paineen takia. Jalosen mukaan joukkueen ulkopuolelta tuleva paine on joillekin pelaajille yksinkertaisesti liikaa.

- Joku pelaaja on saattanut pelata todella hyvän kauden seurajoukkueessa, mutta saattaa ajatella, että MM-kisoissa hienon kauden voi pilata kokonaan. Toisaalta jätkät haluavat tulla MM-kisoihin, mutta siinä on se itsensä munaamisen mahdollisuus, Jalonen sanoi.

- Arvostan hemmetin paljon esimerkiksi Jussi Jokista, joka tuli tänne kovien odotusten alla pelaamaan. Se vaatii paljon luonnetta, Jalonen jatkoi.

Suomessa MM-kisoja seurataan erittäin tarkasti, eikä palaute ole luonnollisesti aina mairittelevaa.

- Tämä johtuu mediastakin. Pelaajia ketuttaa kuunnella, kun heitä haukutaan.

Jalosen mielestä myös pelaajien tehopistesarakkeisiin tuijotetaan lyhyessä turnauksessa liikaa.

- Pelaajia arvostellaan turhan paljon pisteiden valossa. Pitäisi aina katsoa tarkasti, että mikä on pelaajan rooli, ja suhteuttaa odotukset tehopisteistä siihen.

Jalonen kokee, että joukkueen sisältä pelaajille tulevat paineet ovat minimaaliset.

- Joukkueessa pelaaja on vastuussa vain joukkueelle. Jos pelaat täysillä, se riittää. Jos ei tule maaleja, niin ei tule maaleja.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.