Jalonen: Leijonien peli oli vaisua

Suomi taipui Ruotsille epätasaisen esityksen jälkeen maalein 2–3 jääkiekon epävirallisen EM-turnauksen päätösottelussa Tukholmassa.

Ottelun voittomaaliksi jäi Niklas Perssonin toisen erän alivoimamaali, joka pomppi onnekkaasti ohi Suomen maalilla torjuneen Iiro Tarkin. Tappiosta huolimatta Suomi voitti Tukholman turnauksen sekä koko epävirallisen EM-sarjan.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ei nähnyt turnauksen päätösottelussa erityisen paljoa hyvää ja oli pettynyt varsinkin ylivoimapelaamiseen.

– Tämä oli vähän vaisu peli meiltä. Vähän päästiin peliin mukaan, mutta missään vaiheessa ei oltu kyllä omalla tasolla, Jalonen näki.

Suomi ja Venäjä kokosivat EM-sarjassa 21 pistettä kumpikin, mutta Suomi oli parempi maalierolla. Epävirallisen EM-sarjan voitto on Suomelle seitsemäs.

Ruotsia vastaan Suomen maalit tekivät Petteri Nummelin ja Juhamatti Aaltonen.

Tshekin 4–2-voitto Venäjää vastaan varmisti Suomen EM-voiton jo ennen iltapäivän Ruotsi-ottelua. Tshekki nousi Suomen kanssa tasapisteisiin viiteen pisteeseen, mutta keskinäisen ottelun perusteella Suomi pysyi Tshekin edellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.