Jalonen: Nyt pitää ruveta pelaamaan lätkää

Päävalmentaja Jukka Jalonen kaipaa Suomelta rentoa ja ammattimaista otetta, kun se kohtaa tänään Yhdysvallat jääkiekon MM-kisoissa.

Hyökkääjä Riku Hahlin kuumeen takia Jalosen on pitänyt tehdä tärkeän ottelun alla muutama muutos Leijonien kentällisiin, mutta se ei miestä kovin paljon huoleta.

- Kokoonpanot ovat loppujen lopuksi tällä hetkellä aika pieni juttu. Nyt pitää vain ruveta pelaamaan lätkää. Pelasivat sitten ketkä tahansa yhdessä. Sitä on oikeastaan nyt turha miettiä, että pelaako Matti tuolla Pekan kanssa vai Pekka Reiskan kanssa. Se on nyt ihan sama. Nyt pitää vain...Let's play hockey, Jalonen sanoi Suomen harjoitusten jälkeen tänään.

Kuumeinen Hahl on poissa kokoonpanosta, mutta sen sijaan Lauri Korpikoski on toipunut jalkavammastaan pelikuntoon. Korpikoski pelaa illan ottelussa Tommi Santalan johtamassa hyökkäysketjussa, jossa toisella laidalla viilettää Antti Pihlström. Jori Lehterä siirtyy puolestaan Juha-Pekka Hytösen johtamaan hyökkäysketjuun Hahlin paikalle.

- Ainahan joku on poissa. Ei hukata siihen asiaan energiaa, Jalonen paalutti.

Vain voitto kelpaa

Leijonien taival Saksan MM-kisojen alkulohkossa päättyy illan USA-peliin. D-lohkon tilanne on kimurantti. Leijonien kannalta paineet vähenisivät, jos Tanska voittaisi Saksan lohkon alkuillan ottelussa. Tanskan voitto pitäisi Saksan Suomen takana, vaikka Suomi häviäisi illalla Yhdysvalloille.

Jalonen sanoo, ettei hän pyörittele mielessään lohkotilannetta. Tärkeintä on voittaa USA.

- En seuraa lohkon ensimmäistä peliä. Tuloksen toki tarkistan.

- Meidän pitää voittaa tänään, kävi aiemmassa pelissä sitten miten tahansa. Haluamme pärjätä tässä turnauksessa, ei meidän tavoitteemme ole ainoastaan välttää karsintasarja, Jalonen jyrähti.

Leijona-kapteeni Sami Kapanen oli samoilla linjoilla Jalosen kanssa.

- Ensimmäisen ottelun tuloksen ei pitäisi antaa vaikuttaa meihin millään tavalla. Meidän pitää voittaa USA joka tapauksessa, Kapanen totesi.

Maalinteon kipsi pois?

Suomi on tehnyt yhteensä kaksi maalia turnauksen kahdessa aiemmassa pelissään. Tämä huolettaa luonnollisesti myös Jalosta. Maalipaikat on hyödynnettävä huomattavasti terävämmin.

- Sellainen kipsi maalinteossa on nytkin uhkatekijänä. Tarvitsemme ripauksen rentoutta, Jalonen tuumi.

- Rentouden löytäminen on monesti avainjuttu ja niin nytkin. Tilanne ei ole helppo, mutta toisaalta urheilua ei saa ottaa liian vakavasti, koska silloin siitä ei tule mitään, päävalmentaja järkeili.

Suomen ja Yhdysvaltain välinen ottelu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuolemanpelissä katastrofin ainekset