Jalonen kiitteli MM-joukkueen luonnetta

Suomi pelasi jääkiekon Saksan MM-turnauksen toistaiseksi parhaan ottelunsa hyvässä paikassa. Joukkue oli pakkovoiton edessä USA:ta vastaan ja myös vastasi haasteeseen.

Mitalisuosikkien joukkoon Leijonat ei pelannut itseään vieläkään, mutta olympiavuonna MM-turnauksessa joukkueiden keskinäiset voimasuhteet tunnetusti heittelevät herkästi.

- Ensimmäiset esteet turnauksessa on selvitetty. Vaikeuksien kautta voittoon, toivottavasti, Suomen helpottunut päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Vastoinkäymiset saattavat sopivasti vankistaa kansainvälisesti kokemattoman, yhdeksän MM-debytantin arvokisajoukkueen itseluottamusta.

- Toivotaan, että tämä tästä kääntyisi. Joka joukkueella on oma tiensä, ja jossain vaiheessa on aina mutkia matkassa.Täällä on ollut vähän kiertotietä, päävalmentaja jatkoi.

Jalosta ilahdutti, että Leijonat on ollut sopivan äreä heti kahden viime ottelun alussa Saksaa ja USA:ta vastaan. Näin keskiviikkonakin siitä huolimatta, että USA teki onnekkaan avausmaalin.

- Piti vaan olla kärsivällinen ja uskoa, että kova työ ja maalipaikat tuovat sen maalin, niin kuin lopulta toivatkin.

"Peli menee eteenpäin"

Jalosen kiitos keskiviikkona kuului koko joukkueelle, eikä tämä ollut tärkeän USA-voiton jälkeen todellakaan Timo Jutila -vitsi.

- Joukkue näytti luonteensa, vaikka meitä on vähän dumattu. Luotiin kolmisenkymmentä maalipaikkaa NHL-joukkuetta (USA) vastaan, vaikka meillä on vain kolme NHL-pelaajaa.

- Peli menee koko ajan eteenpäin. Oppimista on vielä, hyökkäyksessä saisi olla tehokkuutta enemmän, sitä on parannettava.

Suomi oli selkä seinää vasten sekä Saksaa että USA:ta vastaan.

- Meillä on ollut tavallaan kaksi game seveniä peräkkäin. Jos saadaan energia ulos jatkossa, seuraavat pelit on ehkä helpompia. Ei pidä tietenkään luulla liikoja, mutta en usko että siitä on vaaraa.

Jalonen on viime aikoina tutustunut jääkiekkovalmentajan ammatin ruotoiseen puoleen. Kritiikki on MM-kisojen aikana voimistunut.

- Tähän hommaan valmentajana kuuluvat paineet. Jos eivät kuuluisi, ei homma varmaan ketään kiinnostaisi.

- Voitolla säilyi jatkossa sauma pelata kultamitaleista, tappiolla pelattaisiin putoamista vastaan. Aika iso oli haarukka, Jalonen päivitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kun hätä on suurin, on Petukin lähellä