Jesse Puljujärven MM-kisat etenevät yhä sivuraiteella

Suomi kohtaa "kahden tähden" avausottelussaan Valko-Venäjän.

Leijonat veti torstaina terävähkön, kisojen avausotteluun valmistavan jäätreenin MM-kisojen harjoitushallissa Pariisissa. Jesse Puljujärven otteista terävyyttä ymmärrettävästi hieman uupui, koska hän harjoitteli yhä pelaavan kokoonpanon ulkopuolella, eli niin sanottuna ylimääräisenä hyökkääjänä.

Puljujärvi lätkytteli kiekkoa pääosin omissa oloissaan, kun pelaavaan kokoonpanoon nousseet kiekkoilijat treenasivat viisikkoina muun muassa oman pään avauksia sekä yli- ja alivoimapeliä.

– Kyllähän sitä haluaisi pelata, pettymys tämä on. Ei auta kuin reenata, Puljujärvi totesi allapäin.

Puljujärven, 18, ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa sujui vaihtelevasti, mutta hän odotti saavansa "hyvän roolin" MM-Leijonista.

– Kyllä siinä ennen MM-kisoja oli vähän sellaista puhetta, että olisi jotakin roolia noissa kentällisissä, mutta valmentajat tekevät päätöksensä. Ei voi mitään, Puljujärvi harmitteli.

Pihlström keskushyökkääjänä

Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan Puljujärvelle sovittiin etukäteen "rehellinen näytön paikka".

– Uskon, että Jessen tilaisuus tulee vielä tässä turnauksessa. Olen ollut Leijonien valmennuksessa parit arvokisat, ja kaikkia kyllä tarvitaan, Marjamäki totesi.

Moni arvuuttelee, mitä "vilttikomennus" aiheuttaa Puljujärven itseluottamukselle. Jo Kärpissä Puljujärveä valmentaneen Marjamäen mielestä tästä ei kannata huolta kantaa.

– Meillä oli yksi kriteeri, ettemme ota yhtään "kannettavaa" pelaajaa MM-kisoihin mukaan. Täällä pelataan tiiviiseen tahtiin monta peliä, ja itseluottamus on kaiken a ja o. Jessellä on aina ollut hyvä itseluottamus ja intohimo pelaamiseen. En usko, että tässä on mitään ongelmaa.  

Suomi kohtaa perjantaina MM-kisojen B-lohkon avausottelussaan Valko-Venäjän. Leijonat ei harjoittele jäällä enää perjantaina, joten torstaina harjoituksissa nähdyt kokoonpanot vaikuttavat sementoiduilta. Virallisesti Valko-Venäjä-ottelun kokoonpano ilmoitetaan vasta perjantaina.

Torstain harjoitusten perusteella Suomen nimellisessä ykköskentällisessä hyökkäävät Sebastian Aho, Valtteri Filppula ja Miro Aaltonen.

Ihmetystä on herättänyt se, että energisenä laitahyökkääjänä tunnettu Antti Pihlstöm kiekkoilee nyt keskushyökkääjänä Mikko Rantasen ja Veli-Matti Savinaisen välissä.

– Olen ollut keskushyökkääjänä viimeksi noin parikymmentä vuotta sitten. Silti on ihan hyvä fiilis tästä hommasta. On tuonut uutta intoa tekemiseen, Pihlström kertoi hymyillen.

Kostitsynin veljekset vastassa

Suomen maalivahtina turnauksen aloittanee Columbus Blue Jacketsin NHL-mies Joonas Korpisalo. Joukkueen kapteenina toimii puolustaja Lasse Kukkonen, ja Filppula ja Topi Jaakola ovat varakapteeneja.

Järjestäjien ohjelmajulisteessa Suomen ja Valko-Venäjän välinen peli on ennakkoon arvioitu kahden tähden otteluksi. Järjestäjien asteikossa pelejä arvioidaan yhdestä kolmeen tähteen kuin Michelin-tähdillä konsanaan. Esimerkiksi Kanadan ja Suomen ottelu on arvostettu kolmen tähden arvoiseksi ja Slovenian ja Norjan taisto vain yhden tähden arvoiseksi.

Valko-Venäjän riveissä viilettävät jälleen kerran muun muassa Kostitsynin veljekset Sergei ja Andrei, joilla on kokemusta myös NHL-peleistä. Joukkueen päävalmentajana toimii kanadalainen Dave Lewis.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maalivahti Korpisalo: Toimittajat yrittävät laittaa paineita niskaan