Jokinen näkee USA:lla heikkouksia

Suomen MM-jääkiekkojoukkueen ykkösketjun laitahyökkääjä Jussi Jokinen tunnistaa keskiviikon vastustajan USA:n pelissä heikkouksia, jotka Leijonien tulee hyödyntää.

Perjantaisesta Gelsenkirchenin Saksa-ulkoilmapelistä Jokiselle jäi USA:sta jonkinlainen mielikuva.

- Jenkit eivät ole tottuneet pelaamaan isossa kaukalossa, joten isossa tilassa pelaaminen on heille vaikeaa. Siihen meidän pitää iskeä, Jokinen tietää.

Vuosi sitten Suomen MM-puolivälierässä pudottanut USA on hävinnyt Saksassa niin Saksalle kuin Tanskallekin jatkoajalla. Täpärät tappiot kasvattavat amerikkalaisten nälkää, mutta kielivät myös heidän vaikeuksistaan.

- Turnauksen alut ovat heille aina vaikeita.

Toisaalta USA lienee D-lohkon kolmanteen alkusarjaotteluunsa mennessä viilannut pelikuvioitaan jo riittävästi. MM-joukkue on nuorekas, kaukaloraakkeja ryhmässä ei ole.

- Vancouverin-olympiajoukkueesta tuttu puolustaja Jack Johnson (Los Angeles) on täällä USA:n kapteeni ja ylivoimapelin moottori. Ykkösylivoimassa hyökkäävät myös Brandon Dubinsky (NY Rangers) ja Kyle Okposo (NY Islanders). Kyllä siellä erikoistilanteissa huipputaitoa on, Jokinen varoittaa.

Vaikkei Saksa-pelikään vielä silmiä hivellyt, Jokinen näkee Suomen pelissä hyviä enteitä.

- Saksa-pelissä plokattiin laukauksia, ja varmasti siinä tuli jätkille pikkuvammoja. Tanska-pelin jälkeen pukukopissa ei jääpusseja näkynyt, hän vertaa.

"Win the right games!", vaatii kotikatsomosta myös piakkoin 60 vuotta täyttävä jääkiekon moniosaaja Juhani Tamminen. Jokinen seisoo klassikkoprinsiipin takana.

- On varmasti ollut sellaisia turnauksia, että ollaan tanssittu voitosta voittoon, mutta hävitty sitten seitsemäs peli. Asetettiin itsemme Tanskalle häviämällä kovaan paikkaan, ja vastattiin Saksa-voitolla aika hyvin huutoon. Tuollainen kasvattaa joukkuetta, Jokinen sanoo.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.