Juha-Pekka Hytönen paljastaa: JYP saamassa kovia nimiä lähivuosina

Viime vuosina JYPin SM-liigamiehistössä ihastuttaneita ja sittemmin muihin seuroihin siirtyneitä pelaajia on tällä hetkellä melko paljon. Heistä monella on edelleen erittäin vahvat siteet Jyväskylään, mikä enteilee voimakasta muuttoliikettä takaisin Keski-Suomeen lähivuosina.

Paluuaallon alkuun ei myöskään välttämättä menee kovin pitkästi aikaa. JYP-taustaisista pelaajista Jani Tuppurainen allekirjoitti jo hurrikaaniseuran kanssa nelivuotisen sopimuksen, tosin sopimuspykälistä johtuen hän voi pelata sopimuskausistaan kaksi ulkomailla.

MM-kisoissa Leijonia parhaillaan edustava Juha-Pekka Hytönen kertoi tiistaina, että myös hänelle JYP on yksi vaihtoehto jo ensi syksynä alkavalle kaudelle.

– Olen tällä hetkellä äärimmäisen avoimin mielin, eikä mulla ole enää mitään sellaista pakkoa päästä mihinkään. Kaikki on auki tällä hetkellä, myös JYPin suhteen, Hytönen kuvaili sopimustilannettaan.

– Mutta keinolla millä hyvänsä en enää lähde mihinkään. Tuolla tuli oltua jo maailman toisella laidalla, eikä sitä taida enää kauemmaksi päästä pelaamaan jääkiekkoa siellä suunnalla. Siellä tuli nähtyä kaikenlaista – osittain vähän liikaakin. Joten ihan vain katselemaan ei enää tarvitse lähteä mihinkään, hän jatkoi avoimesti.

”Vanha kööri” kasaan

Todennäköisempää lienee se, että JYPin ex-kippari palaa kasvattajaseuransa riveihin vasta vuoden tai kahden vuoden kuluttua.

– En osaa sanoa, mutta varmasti minut vielä Jyväskylässä pelaamassa nähdään. Tarkoitus on, että viimeistään muutaman vuoden päästä sinne tullaan. Mutta kuten sanoin, kaikki on yhä avoinna.

Hytönen kertoi myös, että entiset JYP-pelaajat ovat myös käyneet keskusteluja keskenään siitä, että ”vanha kööri” kokoontuisi vielä yhteen hurrikaanilipun alle.

– Tässä  on laajemminkin keskusteltu niiden poikain kanssa, jotka ovat viime vuosina JYPissä pelanneet. Kyllä sieltä ulkomaan kierroksilta on halua monella pelaajalla palata takaisin Jyväskylään.

Tuppuraisen ja Hytösen ohella myös ainakin Jarkko Immonen on kertonut, että hän aikoo urallaan pelata vielä JYPin paidassa. Muita viime vuosien JYP-taustaisia pelaajia ulkomailla ovat muun muassa Harri Pesonen ja Antti Pihlström.

Myös maailmanmestaripuolustaja Mikko Mäenpään nimi on liitetty huhuissa JYPiin viime aikoina. Edellisen kerran kaudella 2004–05 JYPissä pelannut Mäenpää on perheineen rakentamassa taloa Jyvässeudulle.

– JYP on monelle pelaajalle selkeä ja ainoa vaihtoehto uralla, Hytönen sanoi erittelemättä ”kierroksilla olevien pelaajien” nimiä tarkemmin.

Ensi kauden seuraansa Hytönen ryhtyy kartoittamaan tarkemmin MM-kisojen jälkeen.

– Kiirettä tässä ei ole tällä hetkellä. Ensi kauden seura riippuu kaikesta: mikä on seuran kiinnostus minua kohtaan, minkälainen paikkakunta on kyseessä, minkälainen seura ja organisaatio ovat kyseessä ja totta kai myös se, minkälaista rahaa on tarjolla.

– Pelataan nämä kisat rauhassa loppuun ja ryhdytään sen jälkeen hieman aktiivisemmin katselemaan, että mistä pelipaikka löytyy vai löytyykö. Sen voin kuitenkin sanoa, että hiljaista on ollut viime aikoina, Leijona-sentteri hymähti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.