Jyväskylä ja Muurame palkitsevat keskisuomalaiset maailmanmestarinsa – Vehviläisen tapaus vaati jo sääntöjen tulkintaa

Jyväskylän kaupunki ja Muuramen kunta aikovat palkita keskisuomalaiset jääkiekon maailmanmestarinsa Harri Pesosen ja Veini Vehviläisen. Se, miten kaksikkoa juhlistetaan, on vielä auki.

– Lähtökohtaisesti muistamme sekä Pesosta että Vehviläistä. Tapaa vielä mietitään. Esimerkiksi Pesosen kohdalla on käyty jo viestittelyä Muuramen kunnan kanssa, Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää kertoo.

Palokan Kiekosta ponnistaneen Vehviläisen kohtaloa jouduttiin pohtimaan jonkin aikaa, sillä Oulun Kärpissä menneen kauden pelannut maalivahti on myös kirjoilla Oulussa. Sikäläinen kaupunginhallitus teki maanantaina myös päätöksen palkita Vehviläisen, kuten muutkin Kärppien maailmanmestaripelaajat.

Toistaiseksi Jyväskylän kaupungin linjaus on, että se palkitsee kansainvälisissä kilpailuissa menestyneitä jyväskyläläisiä eli Jyväskylässä kirjoilla olevia urheilijoita tai jyväskyläläisiin urheiluseuroihin kuuluvia yksilö- tai joukkueurheilijoita.

Toisaalta kyseisestä kaupunginhallituksen päätöksestä löytyy myös mahdollisuus poikkeukselle: "Kaupunginjohtaja voi harkintansa mukaan palkita merkittävää kansainvälistä menestystä saavuttaneen jyväskyläläistaustaisen yksilö- tai joukkueurheilijan, vaikkei hän palkitsemishetkellä olisi kirjoilla Jyväskylässä tai edustaisi jyväskyläläistä seuraa."

Kyseinen sääntökohta mahdollisti Vehviläisen muistamisen.

Jyväskylä palkitsi vuonna 2017 Vehviläisen ja muut JYP-taustaiset pelaajat alle 20-vuotiaiden maailmanmestarit 1 500 eurolla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .