Kai tämäkin on pakkovoitto?

ASETELMA: Jatkolohko E:hen selviytyivät Suomen ja Valko-Venäjän lisäksi Venäjä, Tanska, Saksa ja Slovakia. Lähtötilanne alkulohkojen jälkeen on se, että Venäjä on piikkipaikalla kuudella pisteellä, kaikilla muilla paitsi nollakerholainen Valko-Venäjällä on kolme pistettä. Kolmen pisteen porukoista huonoin maaliero on leijonilla, joten verkot olisi syytä panna perjantai-illan kunniaksi tosissaan tötterölle. Käytännössä tilanne on se, että Venäjä on melkoisen saletti lohkovoittaja, mutta ottamalla kuusi pistettä Valko-Venäjältä ja Slovakialta Suomi on vahvasti tyrkyllä kakkoseksi.

Illan vastustaja Valko-Venäjä ei kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu, sen muistavat kaikki viime kevään MM-karkeloita seuranneet. Klotenissahan joukkue rökitti leijonia lopulta rankkarikisassa maalivahti Andrei Mezinin ja Toronton hyökkääjän Mikhail Grabovskin ansiosta. Ikiliikkuja Grabovski joutui jättämään Vancouverin olympialaiset pelaamatta loukkaantumisen takia, mutta paikalla mies toki oli. Se ei välttämättä ollut hyvä idea, sillä yössä riekkunut valkovenäläinen joutui lopulta torkahtamaan poliisin pahnoille. Nyt Grabovski on kuitenkin jälleen pelikunnossa ja hän on paha pideltävä Suomen hyökkäysorientoituneelle puolustukselle.

Suomen kokoonpanossa kolmos- ja nelosketjut on laitettu uuteen uskoon. Kuumeesta toipunut Riku Hahl palaa ruotuun ja Oskar Osala pääsee vihdoin pelaavaan kokoonpanoon. Huilivuoroon joutuvat Tommi Santala ja Jori Lehterä.

ARVIO: Leijonat ovat joutuneet luomaan aiemmissa otteluissa melkein parisenkymmentä maalipaikkaa per osuma. Jos tämä prosentti kohenee, Suomi voittaa 5-1 tai 5-2. Se edellyttää tehokkaampaa ylivoimapelaamista. Muussa tapauksessa voittolukemat ovat 2-1 tai 3-2.

SEURAA HEITÄ: Riku Hahlin johtaman Suomen nelosketjun pitäisi pystyä taklaamaan valkovenäläiset laidasta läpi. Ketjunjohtaja Hahlkin pystyy ”pusuja” jakamaan ja laidoilla viilettävät tämänkertaisen joukkueen kovimmat pommittajat, Leo Komarov ja Oskar Osala.

Kun esimerkiksi Suomi ja Ruotsi pähkäilevät kokeneiden NHL-pelaajien kieltäytymisaallon kanssa, on Valko-Venäjän kiekkoikoni Ruslan Salei aina valmis kuin partiopoika. Yli 800 NHL-ottelua pelannut Coloradon pakki pelaa reilut 24 minuuttia ottelua kohden, eniten koko joukkueesta. Salei pelasi Valko-Venäjän paidassa MM-kisoissa ensimmäisen kerran jo kuusitoista vuotta sitten. Silloin maa tahkosi tosin vielä C-sarjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.