Kaleva: Vancouverin Jussi Jokinen ei pelaa MM-kisoissa

Vancouverin pelit päättyvät NHL-jääkiekossa runkosarjaan, mutta joukkueen hyökkääjä Jussi Jokinen ei jatka kauttaan toukokuisissa MM-kisoissa Tanskassa.

– Pelihaluja olisi ollut ja olen myös terve, mutta nyt joudun ensimmäisen kerran urallani kieltäytymään MM-kisareissusta. Laitan ykköseksi perheeni, jota olen nähnyt niin vähän kauden aikana. Lapset kaipaavat isäänsä ja isä lapsiaan, Jokinen kertoo sanomalehti Kalevalle.

NHL:n siirtoruletti on pyörittänyt 35-vuotiasta Jokista kauden mittaan neljässä seurassa: Edmonton Oilersissa, Los Angeles Kingsissä ja Columbus Blue Jacketsissa ennen Vancouveria. Jokisen perheen tukikohta on edelleen Floridassa, jonka Panthersissa hyökkääjä pelasi viime kaudella.

– Nyt taitaa olla vähän yli kuukausi siitä, kun viimeksi näin heitä (perhettä). Jos lähtisin MM-kisoihin, ehtisin olla kotona vain vajaan viikon ennen seuraavaa reissua. Se ei olisi reilua vaimoa ja lapsia kohtaan, Jokinen kertoi.

NHL:n runkosarja päättyy maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. MM-kisat alkavat 4. toukokuuta, ja Leijonat aloittaa turnauksensa 5. toukokuuta Etelä-Korea-ottelulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.