Kanada murskaamaan alppiunelmaa - Maalivahtipelissä on Sveitsin sauma

Välierien iltapelin ennakkosuosikki on niin tulivoimainen, että kestää maalivahtiensa haparoinnit.

ASETELMA: Kanadan suurin ongelma Tanskassa on ollut maalivahtipeli. Pahimmillaan Darcy Kuemper ja Curtis McElhinney eivät ole saaneet edes silmiä kiinni, kuten sanonta kuuluu. Joukkue on onnekseeen kuitenkin niin tulivoimainen, että pystyy sitä kautta paikkaamaan ajoittaisia imurointeja.

Sveitsi on on tietysti selkeä altavastaaja, mutta onnistuessaan vaikea haastaja. Suomi toki ujosteli puolivälierätappiossaan, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Sveitsi pelasi jämäkän jääkiekko-ottelun. Vaikka maalit syntyivät yhden neljän minuutin ryppään aikana, käkikellomaan pojat ansaitsivat jatkopaikkansa.

Kanada puolestaan hilasi itsensä välieriin Venäjän kustannuksella jatkoajan kautta ottelussa, jonka se olisi paremmalla maalivahtipelillä voittanut taatusti jo varsinaisella peliajalla. Jo uransa kuudetta MM-turnausta pelaava Ryan O'Reilly pelasti joukkueensa jatkoajan ylivoimamaalilla.

Leijonia vastaan nähdyn kaltainen aktiivisuus ja pelirohkeus ovat Sveitsille avainasioita. Se joutunee käymään puolustustaistelua pitkiäkin aikoja, mutta pitäisi myös muistaa ja pystyä hyökkäämään.

Kanada antaa tasoitusta yhden sairastupalaisen verran, kun 0+4 tehot turnauksessa kerännyt St- Louisin hyökkääjä Jaden Schwarz loukkaantui Venäjää vastaan.

ARVIO: Täydellistä ylikävelyä tuskin nähdään, mutta ennemmin tai myöhemmin Sveitsin eväät on syöty. Kanadan tulivoima vie joukkueen finaaliin lukemin 4-1 tai 5-2.

SEURAA HEITÄ: Leijonapakki Markus Nutivaara on toistaiseksi kiinni tämän turnauksen tehokkaimman puolustajan tittelissä saldolla 3+6=9, mutta jykevä kanadalaispommittaja Colton Parayko voi hyvinkin kipaista ohi. Järkälemäisen Paraykon hirmuinen lämäri on tämän turnauksen ylivoimaisesti pelottavin viivauhka.

Millaisen taideteoksen Leonardo, maalivahti Genoni nimittäin, tästä kamppailusta maalaa? Suomea vastaan Bernin veräjänvartija torjui vakuuttavasti ja aivan nappisuoritusta vaaditaan tälläkin kertaa. 30-vuotias Genoni on valittu kolme kertaa Sveitsin liigan parhaaksi maalivahdiksi.