Kapanen kaipaa Tanskaa vastaan malttia

Suomi saa Saksassakin jääkiekon MM-kisa-avauksessa vastaansa pohjoismaisen haastajan. Viime vuonna MM-Sveitsissä avausvastustaja oli 0-5 hävinnyt Norja, lauantaina Kölnissä Tanska.

Suomi on kuuden viime vuoden aikana kohdannut Tanskan MM-turnauksessa neljästi ja voittanut kaikki kohtaamiset yhteismaalein 19-4.

Viime vuonna MM-alkulohkossa Klotenissa Leijonat oli parempi 5-1. Kapteeni Sami Kapanen rankaisi vastustajaa tuolloin maalisyötöllä.

- Tanska puolustaa viisikkoina erittäin kurinalaisesti ja uhrautuvasti. Sitä vastaan on työlästä pelata, Kapanen sanoo.

Seitsemänsissä MM-kisoissaan pelaava Kapanen korostaa, että avausottelu on aina avausottelu. Sarjapisteet tulevat ennen tyylipisteitä.

- Turnauksen alussa oma pelimme on vielä hakusessa. Pitää olla maltillinen ja kärsivällinen, antaa aikaa, vaikka pelillinen ilme ei vielä tyydyttäisikään.

- Ruotsissa EM-sarjan ottelujen alut olivat meiltä verkkaisia. Lauantaina pitää päästä hyvällä jalalla liikkeelle.

Ruotsalaisvalmennuksessa

Suomi voitti MM-turnaukseen valmistautuessaan pari viikkoa sitten Tanskan sikäläisen liiton juhlaottelussa 3-1.

- Tanskan pelaajien yleinen taitotaso on noussut ja joukkueet aiempaa parempia. Marginaalit huippumaihin ovat kymmenen viime vuoden aikana pienentyneet, Kapanen tietää.

Tanskan MM-joukkueessa on NHL-kokemusta tältä kaudelta neljällä pelaajalla. Heistä peräti kolme on keskushyökkääjiä, joista New York Islandersin Frans Nielsen (12+26) ja Ottawan Peter Regin (13+16) keräsivät suomalaisella mittapuulla runkosarjassa kunnioitettavat tehopisteet.

- Tanska on liikkuva ja vaarallinen joukkue, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen varoittaa virkansa puolesta.

Tanskan joukkueen nimekkäin vaikuttaja löytyy valmennusjohdosta. Ruotsalaisen Per Bäckmanin apuvalmentajana työskentelevä takavuosien puolustajasuuruus Tomas Jonsson voitti Ruotsin riveissä olympiakultaa ja maailmanmestaruuden sekä New York Islandersissa NHL:n Stanley cupin kahdesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pelirohkeutta kasvattamaan