Kapteeni palasi Suomeen - Leijonat dominoi silti Ranskaa

Suomen pitää parantaa siitä, mitä se Valko-Venäjää vastaan esitti.

ASETELMA: Leijonien startti MM-Pariisissa tiedetään. Valko-Venäjä -ottelu alkoi rivakasti, mutta toisessa erässä ote kirposi ja sen jälkeen oli vaikeaa. Maalipaikkoja ei mahdottomasti ollut kummallakaan joukkueella.

Ranska avasi kisat hieman samantapaisesti, tosin tuloksellisesti heikommin. Se vei eilisiltana avauserää Norjaa vastaan välillä aika pystyynkin, mutta ei pystynyt viimeistelemään. Sitten Norja räpsäytti toisen erän kuudennella minuutilla 1-0 ja reilun neljän minuutin päästä kahden miehen ylivoimalla jo 2-0. Siitä Ranska ei enää toipunut vaikka vahvan lopun pelasikin. Se hävisi lopulta 2-3.

Vahvoja yksilöitä Ranskalla on esittää jonkin verran, ennen muuta Antoine Rousselin, Stephane da Costan, Pierre-Edouard Bellemaren ja Yohann Auvitun muodossa, mutta viisikkopelissä sen ei pitäisi olla samalla seinälläkään Suomen kanssa. Norjaa vastaan näytti siltää, että kanadalaisen Dave Hendersonin jo 13:tta kautta luotsaama isäntämaa pyrkii aika-ajoin kontrollilähtöihinkin, mutta kärsivällisyys ei aina oikein tahtonut riittää ja viisikot levisivät välillä pahastikin.

Erikoinen yksityiskohta on se, että isäntämaa saa yleensä räätälöidä otteluohjelman itselleen omiin tarpeisiinsa sopivaksi, mutta Ranska ei näin tehnyt. Sillä on iltapeli alla lauantailta, kun Suomi vietti samaan aikaan välipäivää. Edellisen ottelun päättymisen ja seuraavan alkamisen väliin jää vain 18 tuntia.

Leijonat menetti kapteeninsa Lasse Kukkosen sairastuvalle Valko-Venäjä -ottelussa sattuneen kolhun seurauksena. MTV:n mukaan Kukkonen on nähty lentokentällä poistumassa Pariisista sormi paketissa. Jääkiekkoliiton mukaan.Kukkonen käy Suomessa tutkimuksissa ja palaa sen jälkeen takaisin Pariisiin. Tämän tarkempia tietoja konkaripuolustajan tilanteesta ei ole annettu.

Kapteenina Kukkosta tuuraa Valtteri Filppula. Hänen tilalleen toiseksi varakapteeniksi nousee Atte Ohtamaa.

ARVIO: Suomen pitää parantaa siitä, mitä se Valko-Venäjää vastaan esitti. Ei sillä, etteikö Ranska voisi vähän heikommallakin esityksellä kaatua, mutta jo vuorokauden kuluttua on vastassa Tshekki ja sitten mennään jo isoa kovaa. Leijonat parantaakin ja voittaa 4-1 tai 5-1.

SEURAA HEITÄ: Sebastian Ahon niskaan ladattiin ennen kisoja isot odotukset ja kesällä 20 vuotta täyttävä nuorukainen vastasi välittömästi huutoon avausottelun tehoilla 1+1. Aho hiipi MM-leijonien ydinpelaajien joukkoon jo viime keväänä Pietarissa ja on jatkamassa Pariisissa siitä, mihin jäi. Pelitietokone raksuttaa ja tulosta syntyy.

Ranskan ydinpelaajiin pitää edellä mainittujen kenttäpelaajien ohella liittää maalivahti, Stanley cup -voittaja Christobal Huet. Aikanaan seitsemän kautta NHL:ssa pelanneella maalivahdilla on mittarissa jo 41 vuotta joten kysymys kuuluu, onko vanha mies maalinsa suulla tänään, kun edellisestä ottelusta on niin lyhyt aika? Ranskan nuoremmat veskarit Florian Hardy, 32, ja Ronan Quemener, 29, eivät ole samaa tasoa.

LEIJONIEN KOKOONPANO:

20 Sebastian Aho - 51 Valtteri Filppula - 15 Miro Aaltonen; 55 Atte Ohtamaa - 60 Julius Honka

19 Veli-Matti Savinainen - 41 Antti Pihlström - 96 Mikko Rantanen; 6 Topi Jaakola - 47 Ville Lajunen

37 Mika Pyörälä - 23 Joonas Kemppainen - 50 Juhamatti Aaltonen;  Mikko Lehtonen - 38 Juuso Hietanen

62 Oskar Osala - 24 Jani Lajunen - 33 Markus Hännikäinen; 39 Jesse Puljujärvi (13. h)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pisterohmu ei syty spekuloinneille – "Ne saa puhua mitä huvittaa"

Yohann Auvitu pelaa MM-lätkää lapsuutensa kotihallissa - "Onhan tämä aika huimaa!"