Kautta Teutateksen, hulluja nuo gallialaiset! - "Toivottavasti puhuttaisiin vähän meistäkin"

Sensaatiomainen 5-1 -voitto ei jätä minkäänlaisille selittelyille sijaa.

Kautta Teutateksen!, sanoisivat Asterix ja Obelix. Ja varmaan sanoivatkin, kun MM-Pariisissa maskotteina häärivät.

Sillä johan oli ottelu! Ja hulluja nuo gallialaiset.

Eivät ymmärtäneet, että eihän Ranska voita Suomea jääkiekko-ottelussa. Ranska on toki yllättänyt MM-tasolla aikanaan niin Kanadan kuin Venäjänkin, mutta yhtä kuudesta jääkiekon suurmaasta se ei ole koskaan tähän tapaan löylyttänyt.

Sensaatiomainen 5-1 -voitto ei jätä minkäänlaisille selittelyille sijaa. Gallian kukko oli vaalipäivän kiekkoillassa täyttä timanttia ja nokki leijonan veltoksi karvakasaksi. Kun Suomi oli samaan aikaan surkea, numerot repesivät peräti rumiksi.

- Tällaisen ottelun voittaminen Pariisissa ja ottaa voitto yhdestä jääkiekon suurmaasta omien fanien edessä. Se on valtavan suuri voitto meille, jo 13:tta kautta Ranskan maajoukkuetta luotsaava kanadalainen Dave Henderson sanoi.

- Meillä oli vaikea peli eilen Norjaa vastaan. Alle vuorokautta myöhemmin pyysin joukkueelta vain kurinalaisuutta ja intensiteettiä. Joukkue vastasti huutoon erinomaisesti, 65-vuotias Henderson lisäsi.

Pariisi ei toki ole mikään kiekkokaupunki, mutta lajille vihkiytyneet osaavat kyllä arvostaa kotijoukkueen urotekoa. Koko orkesteri oli pelin jälkeen yhtä hymyä.

- Tämä oli todella iso peli meille ja vielä isompi voitto, kaksi maalia iskenyt Antoine Roussel hihkui.

Seitsemän Suomen-kävijää

Ranskan joukkueessa on peräti seitsemän Suomessa pelannutta tai pelaavaa kiekkoilijaa: Yohann Auvitu, Nicolas Besch, Teddy da Costa, Nicolas Ritz, kakkosvahti Ronan Quemener sekä maalin mieheen iskeneet Valentin Claireaux ja Damien Fleury.

- Tämä oli meidän iltamme. Voittaa Suomi kotiyleisön ja perheidemme edessä 5-1 - se oli kuin unelmaa, viimeisen 5-1 -tyhjiin iskenyt Fleury hehkutti.

- Viimeiset kaksikymmentä sekuntia olivat uskomattomia. Halasimme toisiamme vaihtopenkillä kuin mestarit, hän tunnelmoi.

Fleury on ollut mukana kaatamassa niin Kanadaa kuin Venäjääkin, mutta:

- Kyllä tämä menee listan ykköseksi. Tällainen tulos ja kotiyleisön edessä on jotain erityistä.

Ottelua seurasi reilut 11 000 katsojaa, joten yli kolmetuhatta tyhjää paikkaa Bercyn areenassa oli. Fleury toivoi, että voitto Suomesta lisäisi edes vähän lajin näkyvyyttä myös Ranskan pääkaupunkiseudulla.

- Toivottavasti mediassa puhuttaisiin nyt vähän meistäkin. Yritetään jatkaa hyviä otteita jatkossakin, Vaasan Sportissa toissa kaudella viisitoista liigamaalia iskenyt Fleury suunnitteli.

Maukas voitto ei kuitenkaan saanut laitahyökkääjää haihattelemaan.

- Ei meille edelleenkään ole helppoja pelejä luvassa. Minimitavoite on tietysti säilyttää sarjapaikka, mutta kyllä me haluamme puolivälieriin, Fleury linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.