Keltanokka tietää MM-kisojen paineet – "Kaikilla on meistä mielipide"

"Sehän on vain hienoa, jos on 1,5-2 miljoonaa katsojaa televisioiden äärellä", Markus Hännikäinen innostuu.

Jokerikasvatti Markus Hännikäinen hiippaili JYPin kautta Pohjois-Amerikkaan pari vuotta sitten. Läpimurtokausi SM-liigassa tuotti 19+27=46 pistettä runkosarjassa ja 4+5=9 pudotuspeleissä. Kaksivuotinen hurrikaanipesti jäi yhteen kauteen, kun Columbus kutsui.

Nyt edessä ovat uran ensimmäiset MM-kisat. 24-vuotias Hännikäinen kokee kehittyneensä pelaajan poukkoiltuaan kaksi kautta NHL:n ja AHL:n väliä.

- Kyllä se luonnetta kasvattaa. Koko ajan piti olla valmis siihen, että puhelin soi, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, sanoo Hännikäinen, jota siirreltiin farmin ja NHL:n välillä tällä kaudella peräti kaksitoista kertaa.

- Erilainen maailma ja erilainen kulttuuri. Parempi pelaaja olen nyt kuin sinne lähtiessä, hän linjaa.

MM-kisoihin hän oli heti valmis.

- Ei ollut prosessi eikä mikään. Totta kai halusin, että pelit olisivat jatkuneet Pohjois-Amerikassa pidempään, mutta kun näin ei käynyt ja kutsu kävi, niin ei tarvinnut miettiä. Tämä oli ihan selvä juttu, Hännikäinen ilmoittaa.

Leijonien nelosketju oli Tshekin EHT:lla vahva etenkin päätösottelussa Ruotsia vastaan. Työmies pelasi siinä kaltaistensa Tomi Sallisen ja Oskar Osalan kanssa.

- Tehtiin hyvin hommamme, ei mulla ainakaan olisi mitään sitä vastaan että jatkettaisiin. Mutta koutsi päättää kokoonpanot. Oli kyllä kiva pelata jätkien kanssa, oli kunnon duunia ja riistoa ja raastoa, Hännikäinen tuumaa.

"Sehän on vain hienoa!"

MM-kisat ovat tunnetusti näyteikkuna jääkiekkoon sellaisellekin kansanosalle, joka ei vuodenkierron aikana välttämättä lajia juuri muuten seuraa. Kun isot nimet loistavat poissaolollaan, on kansan tuomio usein etukäteen ankara.

Ja rapaa tulee etenkin, jos homma ei toimi.

- Sitä varmasti tulee, vaikka toimisikin!, Hännikäinen murjaisee.

- Pitää ymmärtää se, että millään muulla ei ole väliä kuin sillä, mitä me joukkueena tehdään. Vaikka suunnilleen kaikilla on varmasti Suomessa meistä mielipide, hän huomauttaa.

Itse asiassa positiivinen energiapilleri vain innostuu lisää yleisön vankasta kiinnostuksesta.

- Sehän on vain hienoa, jos on 1,5-2 miljoonaa katsojaa televisioiden äärellä. Se tuo ainakin mulle vaan lisää draivia, Hännikäinen riehaantuu.

- Ammattilaisiahan me ollaan kaikki. Jonkinlaisen suurennuslasin alla ollaan koko ajan vaikka missä pelattaisiin, hän lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.