Kommentti: Päiväni Pariisissa eli mistä jääkiekon MM-kisat tehty?

Povaan, että alkusarja sisältää tuomari- ja muita farsseja, ankaraa pelaajavalintojen noitumista kotikatsomoissa, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Tuomas Heikkilä Pariisista.

Aamupäivä yhdentoista persiessä laskeuduin Charles de Gaullelle. Kenttä on tuttu jos(i)stain aiemmista koneenvaihdoista, mutta Pariisissa ei ole koskaan tullut käytyä, vaikka jonkin verran on ollut kunnia tätä palloa tallatakin.

Yliarvostettu, sanoivat.

Helvetin kallis, lisäsivät.

No, enpä sano vielä mitään muuta kuin sen, että ensimmäinen lounas oli liikenneasematason moskaa ja maksoi kaksikymppiä.

Mutta toihinhän tänne on tultu. Jääkiekon MM-kisat palaavat Pariisiin 65 vuoden tauon jälkeen. Bercyn Accor Hotels Arena on komea ja korskea, mutta enpä ole koskaan ennen MM-kisoissa nähnyt, että kaksi päivää ennen kisojen alkua rakennetaan vielä kakkosnelosesta vaihtopenkkejä.

MM-näyttämö on itse asiassa muutenkin erikoinen rakennelma. Se on ulkokuoreltaan nurmipeitteinen, kuin pahemman kerran lapasesta lähtenyt muinainen maakellari tahi viikinkiasumus. Jää oli ainakin vielä tänään silminnähden kehno ja näköhavainnon vahvistivat myös leijonapelaajat.

Jääkiekko-otteluissa areenaan mahtuu 15 000 katsojaa. Suomesta odotetaan kisojen aikana paikalle kaikkiaan 3 000 lätkäfania. En tiedä, moniko heistä on paikalla perjantain Valko-Venäjä -ottelussa tai paljonko valkovenäläisiä on mestoilla, mutta tyhjyyttään sisältä tummanpuhuva halli saattaa kumista.

Mitä leijonalaumaan tulee, niin materiaalivertailussa se ei pärjää tällä(kään) kertaa muille suurmaille. Koko uransa umpilaiturina häärinyt Antti Pihlström kakkossentterinä kertoo paljon. Reservistä keskikaistalle löytyy ainoastaan Tomi Sallinen, jonka passi jäänee vielä tässä vaiheessa leimaamatta.

Kokoonpanossa perjantain avausottelussa ei ole myöskään Jesse Puljujärvi. Lisäksi rosterin ulkopuolelle jää yksi maalivahti ja yksi puolustaja.

- Tänään illalla jutellaan tarkemmin, kuinka monta passia leimataan. Voi olla, että se on aluksi 12+7+2. Huomenna tehdään lopullinen päätös, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi keskiviikon harjoituksen jälkeen tarkoittain kahdentoista hyökkääjän, seitsemän puolustajan ja kahden maalivahdin kisapassien leimaamista.

- Nyt vähän hahmoteltiin sitä, millä voitaisiin perjantaina lähteä. Sekin pitää huomioida, että meillä on kuuteen päivään neljä peliä, Marjamäki lisäksi totesi.

NHL:sta tuskin on apuja luvassa, joten näillä mentäneen. Mitä tästä kaikesta sitten pitäisi ajatella?

En vielä yhtään tiedä. Povaan, että alkusarja sisältää tuomari- ja muita farsseja, ankaraa pelaajavalintojen noitumista kotikatsomoissa, kenties orastavan euforian tunteen jossain kohdin ja lopullisen tuomion antamisen puolivälieräottelun tuloksen perusteella.

Tästähän MM-kisat on tehty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.