Kommentti: Pöytä on katettu kriisijoukkueelle - Vaihtuuko päävalmentaja?

Otteluohjelma on kuin kriisijoukkueelle rakennettu. Jos leijonat ei tästä raivaa tietään jatkopeleihin, vaihtuu päävalmentaja, kirjoittaa kiekkotoimittaja Tuomas Heikkilä Pariisista.

Ylösnousemus jälkeen kaiken, ylösnousemus, päivä uus.

Ylösnousemus, siihen on meillä, yksi ainoa mahdollisuus.

Näin riimitteli mestari Leskinen aikoinaan. Ollaan ihmisiksi -veisussa ei toki ollut kyse jääkiekosta millään tavalla, mutta edelle rustatut rivit olisivat voineet sopia erinomaisesti Pariisin maanantai-iltaan.

Ja sopivatkin ensimmäisen 57 minuutin perusteella.

No, leijonilla on edelleenkin mahdollisuuksia ylösnousemukseen, siis alkulohkosta puolivälierään, tappiosta huolimatta. Käytännössä tilanne on kuitenkin se, että Slovenialta, Norjalta ja Sveitsiltä on syytä harjata täydet yhdeksän pistettä, ettei mene turhan jännäksi.

Tämä on tietysti jossittelua, mutta jos Tshekki-ottelu olisi mennyt kokonaisuutena täysin vihkoon, olisi voinut syöstä leijonat murheen alhoon, jossa se olisi voittanut nihkeästi Slovenian ja Norjan, hävinnyt Sveitsille niukasti sekä Kanadalle rökälelukemin. Näin pussissa olisi ollut yhdeksän pistettä, jolla ei olisi ollut puolivälieriin asiaa.

Mutta jossittelut sikseen. Leijonalaumalla riittää rutkasti tekemistä. Hyvä uutinen joukkueen kannalta on (ehkä) se, että nyt on aikaakin. Tänään ainakin osa joukkueesta huilaa, kun jääharjoitus on vapaaehtoinen. Keskiviikkona porukka käy aamujäillä ja kohtaa illalla Slovenian. Sen jälkeen on edessä kaksi välipäivää ja lauantaina alkuiltapäivästä Norja. Sunnuntain iltapelissä on vastassa Sveitsi.

Tässä kohdin ohjelma on kuin kriisijoukkueelle rakennettu. Jos leijonat ei tästä savotasta raivaa tietään jatkopeleihin, se ei niitä ansaitsekaan.

Ja se on muuten sellainen tilanne, jossa maajoukkueen päävalmentaja vaihtuu.

JA VIELÄ: Radko Gudas pyyhkäisi Valtteri Filppulalta jalat alta. Ei jäähyä. Hetkeä myöhemmin Gudas laukoi 3-2 -kavennuksen. Jesse Puljujärveltä vedettiin takaa päin jalat alta läpiajossa jatkoajan lopulla. Saksalainen Daniel Piechaczek ja yhdysvaltalainen AHL-tuomari Stephen Reneau eivät näitä kenties jopa kahden maalin kokoisia virheitä huomanneet.

Leijonat tunaroi kolmen maalin johdon, eikä se jätä selittelyille sijaa. Se ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että MM-kisojen tuomarointi on vuosi toisensa jälkeen kokonaisuutena järisyttävän heikkoa. Suomalaiset pillimiehet voivat röyhistellä huoletta rintojaan tässä porukassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eeppinen sulaminen ja tuomarifarssi, tässä järjestyksessä - "Ihan selvä juttu"

Odottavan aika on kuolettavan pitkä - "Pääsisipä vaan pellaamaan"