Konkari Peltonen perää kurinalaisuutta

Ville Peltonen tietää 228. maaottelun kokemuksella mikä on pelin henki jääkiekon Kanadan MM-turnauksessa. Suomi aloittaa urakkansa lauantaina Saksaa vastaan ja silloin kaiken pitää olla kunnossa.

– Pitää lähteä terävästi liikkeelle koko tähän projektiin. Meidän pitää käyttää omia aseita.

– Täytyy olla tosi kurinalainen joukkue ja puolustaa hyvin, sekä hyökätä vauhdikkaasti että saadaan paikkoja. Tehokkuus on myös tärkeätä, Peltonen listasi.

Suomen joukkueen tuorein täydennys on Teemu Selänne, joka vahvisti tulonsa vain kolme vuorokautta ennen MM-kisojen avausottelua. Selänne on Leijonien MM-joukkueen maalitilastossa toisena. Hän on tehnyt 63 osumaa pelaamissaan 115 A-maaottelussa. Peltosella on maaleja 72, vaikka oikeammin niitä pitäisi olla 73.

Kanada-ottelussa Suomen 2–3-kavennus kirjattiin Jussi Jokiselle, vaikka Peltonen iski irtokiekon verkkoon.

– Ei sillä ole väliä kenelle maali merkittiin. Meillä ei ole kisojen taitavin ryhmä, mutta joukkueena voimme tehdä tuhoja, Peltonen mottosi.

Ville Peltosen, 34, seitsemäs NHL-kausi oli rikkonainen. Hän kärsi loukkaantumisesta aivan runkosarjan lopussa. Laitahyökkääjää piti sivussa varvasvamma, joka tuli kiekon osuttua lyöntilaukauksesta hänen luistimeensa.

– Ihan kiva, että saa uuden alun ja kauden lopun. Yritetään lopettaa pirteämmin kuin meidän runkosarjaan päättynyt seurakausi.

– Ja on kunnia-asia tulla näihin karkeloihin. Aina kun kutsu käy niin lähdetään jos on kunnossa, Peltonen totesi.

Muistoja kaukaa

Peltonen on kokenut nyt Leijonien valmistautumista viikon verran. Päävalmentaja Doug Sheddenin englannin ymmärtäminen ei tuota lainkaan vaikeuksia.

– Kanadalaisvalmentajat ovat tuttuja itselle seurajoukkueista. On tunteella mukana ja on tosi suora kaikessa puheessaan sekä tekemisessään. Hyvä fiilis sen suhteen, Peltonen kertoi.

Peltosen NHL-ura alkoi San Jose Sharksissa Leijonien kultajuhliin päättyneiden 1995 MM-kisojen jälkeisenä syksynä. Halifaxissa ja Quebecissä pian alkavaan MM-turnaukseen löytyy yksi mielenkiintoinen liittymäkohta tuolta ajalta.

– Urani ensimmäinen peli NHL-paidassa oli harjoitusottelu entistä Quebec Nordiquesia vastaan, joka oli juuri muuttanut Yhdysvaltoihin Denveriin ja tunnetaan nyt nimellä Colorado Avalanche.

– Se oli Avalanchen ihan ensimmäinen ottelu ja se pelattiin jossain pikkukaupungissa NHL-liigakauden edellä harjoitusjaksolla, Peltonen muistelee.

Nordiquesin entisestä areenasta, jossa Montreal Canadiens varasi Saku Koivun ykkösnimenään vuorolla 21 kesällä 1993, Peltosella on nyt tuoreeltaan hiukan kokemusta. Leijonat harjoitteli hallissa vajaan viikon ja pelasi pelin Kanadaa vastaan.

–En ole ikinä aikaisemmin käynyt Quebecissä. Hallihan on sellainen vanhanaikainen areena millaisissa minäkin olen pelannut NHL-urallani joskus. Huokuu vanhaa ja jäähallimaista pyhättöä, Peltonen luonnehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.