Kontiola: "Pessi on tempperamenttinen lappalainen"

Suomi nappasi perjantai-iltana kuumassa kamppailussa arvokkaan voiton, kun Venäjä kaatui niukasti lukemin 3–2. Suomen ykkösnimi oli jälleen Petri Kontiola, joka nakutti kaksi maalia Venäjän verkkoon.

Ottelussa nähtiin myös kuumia tunteita. Varsinkin aivan ottelun päätöshetkillä nähtiin värikkäitä tapahtumia, Suomen puolustusalueella Kontiolan ketjukaveri Janne Pesonen otti yhteen Venäjän supertähden Ilja Kovaltschukin kanssa. Molemmille tuomittiin ulosajot, vaikka Kovaltschuk vaikutti videohidastusten perusteella suuremmalta syylliseltä.

Kontiola kehui Pesosen asennetta.

– Pessi on tempperamenttinen lappalainen. Hän osaa kaikenlaiset hommat. Ei mitään, hieno homma, että Pessi näytti tuolla tavallakin esimerkkiä.

Kontiola nousi ottelun tehoillaan koko MM-turnauksen pistepörssin kärkipaikalle. Viidessä ottelussa Kontiola on tehnyt hurjat tehot: 5+4=9. Suomen ykkössentterin osumat siivittivät Suomen voittoon myös Venäjä-ottelussa.

– No molemmissa oli kyllä nappisyötöt. Ei siinä paljoa tarvinnut itse tehdä. Kunhan piti taas huolen, ettei laita ohi, vaatimaton Kontiola kuvaili osumiaan.

Leijona-hyökkääjän mukaan Venäjä-ottelu oli Suomelta toistaiseksi paras esitys tämän kevään kisoissa.

– Saatiin turnaukseen hyvä startti ja muutama voitto siihen. Peli ei ole kuitenkaan aikaisemmin ollut ihan sellaista, mitä sen olisi pitänyt olla. Tänään oli mun mielestä tosi hyvä peli. Pelattiin täydet 60 minuuttia ja sen takia me voitettiin tänään.

Kontiolan mukaan Venäjä oli odotetunlainen vastustaja.

– Mun mielestä se oli just niin kuin odotettiin. Tosi hyvä porukka oli kyllä vastassa, joten kyllä tämä antaa uskoa tulevaan.

Kuten Kovaltschukin ja Pesosen episodista saattoi päätellä, Venäjän tähtipelaajilla turhautuminen otti vallan pelin päätäshetkillä.

– Nooh, se nyt on semmoista joskus. Peli on peliä, Kontiola kuittasi venäläisten tuittuilut.

Kontiolan mukaan Suomi pyrkii pitämään Venäjää vastaan nähdyn peli-ilmeensä tulevissakin koitoksissa.

– Niin, se kai tässä olisi tarkoitus. Ei tässä kai viitsi ruveta pelleilemäänkään. Toivottavasti tämä nyt jatkuu tällaisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.