Kultainen suihku peitti taas Tre Kronorin alleen – "Kyllä tästä vielä bileet saadaan"

Ruotsi voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa. Myös vuoden takainen pokaali heltisi vasta voittomaalikisan jälkeen.

Siitä ei tullut hopp Schwiiz. Ei hop Suisse eikä edes forza Svizzera! Lähellä se oli, niin kovin lähellä, mutta Sveitsin ensimmäinen maailmanmestaruus antaa yhä odottaa itseään.

Finaalista kasvoi hirmuinen draama ja trilleri, jos kohta jatkoajalla monen pelaajan jalka painoi jo raskaasti. Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua. Ei, vaikka Kevin Fialalla oli edessään vähintään puolityhjä maali muutama minuutti ennen jatkoajan loppua. Ei. vaikka Adam Larsson tulitti viimeisellä sekunnilla tolppaan.

Kello oli jo kahdenkymmenenkolmen, kun Filip Forsberg ratkaisi Ruotsille maan historian yhdennentoista maailmanmestaruuden voittomaalikisan neljännessä parissa. Ruotsi oli mestari myös vuosi sitten Kölnissä ja silloinkin ratkaisu haettiin voittomaalikisasta

Sitten alkoivat sellaiset karnevaalit, ettei paremmasta väliä. Kööpenhaminen keltainen meri hoilasi Du gamla du friaa sydämensä kyllyydestä.

Mahtavaa ja hienoa

Joukkue sen sijaan otti yllättävänkin tyynesti mestaruuden vastaan.

- On huonompiakin tapoja viettää syntymäpäivää, 23 vuotta sunnuntaina täyttänyt Jacob de la Rose, murjaisi.

De la Rosella oli selitys ruotsalaisepelaajien rauhallisille esiintymiselle haastattelualueella. Tunteikkaat hehkutukset olivat vähissä, korkeintaan pieni hymyn kare nähtiin.

- Kyllä tästä vielä bileet saadaan, mutta ne pidetään poissa teidän silmistänne, duunarihyökkääjä lohkaisi.

Maalivahti Anders Nilsson oli inasen riehakkaammalla tuulella.

- Tämä on aivan mahtavaa, uskomattoman hienoa, Nilsson hihkui.

Nilsson torjui ottelussa 27 kertaa ja seisoi välillä pitkiäkin aikoja kylmissään, kun Ruotsi myllytti ahnaasti puolustaneen Sveitsin alueella.

- Maalivahdin homma on joskus aika raastavaa, kun näet aitiopaikalta joukkueen rakentavan maalipaikan toisensa jälkeen, mutta maalinteko ei vain onnistu, Nilsson tuumasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kolumni: Ehkä jääkiekon MM-kisoilla on sittenkin toivoa – ja paikkansa

Sveitsin unelma säpäleiksi rajulla tavalla – "Vaikea nähdä isoa kuvaa"