Kuolemanpelissä katastrofin ainekset

ASETELMA: Tämän kevään MM-kisojen alkulohko D on tunnetusti ollut omituisuuksien lohko. Näinhän sen ei pitänyt mennä, mutta niin se vain meni. Tanska ja Saksa ovat jo varmistaneet paikkansa välisarjaan, Suomi tai USA joutuu tämän illan jälkeen painimaan mutasarjassa. Panokset ovat varsin selkeät - ja hirvittävän kovat. Häviäjä karsii A-sarjapaikastaan, voittaja puolestaan on tyrkyllä vielä pudotuspeleihin. Itse asiassa jos Suomi ottaa kolmen pisteen voiton, se voittaa koko alkulohkon.

Jenkit ovat ajaneet itsensä vähintään yhtä häpeälliseen tilanteeseen kuin Suomi. Vancouverin olympiamiehistöjen kanssa näillä joukkueilla ei ole juurikaan tekemistä, mutta siitä huolimatta helmikuisen superturnauksen hopea- ja pronssijoukkueilla on ison mietinnän paikka. Mitä Kölnissä oikein on tapahtunut?

MM-kisojen USA ei pysty likimainkaan samanlaiseen pelinopeuteen ja kiekkokontrolliin kuin Vancouverin ryhmä. Peliväline on kuitenkin tässäkin ottelussa vallan väline. Rohkea, mutta järkevä kiekkokontrolli on leijonien ase. Lisäksi maalille pitää ajaa huomattavasti röyhkeämmin kuin Saksa-ottelussa. Yhtään mukavampaa se ei ole, sillä USA:lta löytyy tukku romuluisia puolustajia.

Suomen joukkueen kokoonpanoon tulee yksi muutos sitten maanantain. Kuumeinen Riku Hahl on rivistä pois, Lauri Korpikoski puolestaan on jälleen pelikunnossa. Korpikoski ottaa paikkansa kolmosketjusta, josta puolestaan Jori Lehterä siirtyy neloseen. Ykkös- ja kakkosketjut pysyvät ennallaan kuten myös puolustajaparit.

ARVIO: Kumpikin pelaa ennen muuta kunniasta. Jääkiekon suurmaihin kuuluvien arvolle ei ole sopivaa romahtaa karsintasarjaan tai raahautua nipin napin jatkoon alkulohkosta. Ottelun tärkeys näkynee ääritarkkana pelaamisena. Maalivahtipeli nousee jälleen kerran tärkeään asemaan ja siinä Suomella on etulyönti. Petri Vehanen on parempi veräjänvartija kuin ikuinen kakkosvahti Scott Clemmensen. Suomi tekee 2-3 maalia, USA yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Suomen nelosketjun pitäisi olla rouhiva energiakolmikko. Tänään J-P Hytösen johtamassa nelosessa pelaavat laidoilla Jori Lehterä ja Leo Komarov. Komarov on rouhija viimeisen päälle, Hytönen puolestaan ikitunnollinen kahden suunnan sentteri. Mutta miten mailavirtuoosi Lehterä sopeutuu nelosketjun rooliin?

USA sai houkuteltua Kölniin tasan yhden Vancouverin olympialaisissa pelanneen kaverin. Hän on Los Angeles Kingsin puolustaja Jack Johnson. Johnson on pelannut kahdessa aiemmassa ottelussa lähes 24 minuuttia matsia kohden ja vastuuta on luvassa runsaasti myös tänään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Nelosketju on nelosketju"

Vain voitto on vaihtoehto