Leijonakapteeni äityi positiiviseksi – "Paljon innokkuutta ja intohimoa"

Lasse Kukkonen kipparoi leijonalaumaa MM-kisoissa toisen kerran urallaan.

Leijonakapteeni Lasse Kukkonen johdatti Pariisiin joukkueen, jossa on seitsemän MM-kisojen ensikertalaista. EHT-karkeloissa Kukkonen on kipparoinut maajoukkuetta useaan otteeseen, MM-tasolla kerta on toinen.

– Tosi iso kunnia, mahtava homma tällaisten jätkien keskellä päästä kapteeniksi, Kukkonen totesi perjantain Valko-Venäjä -ottelua edeltävän kenraaliharjoituksen jälkeen.

– Paljon on johtajuutta ryhmässä, mukava tässä on toimia, hän lisäsi.

Kukkonen pelaa MM-kisoissa jo kymmenettä kertaa, olympialaisia on takana kolmet. 35-vuotias arvokisajyrä aistii joukkueesta positiivisia viboja, vaikka paperilla ryhmä on kaukana mestariehdokkaasta.

– Hyvä on fiilis. Tässä on paljon innokkuutta ja intohimoa. Hyvä, että päästään kohta aloittamaan pelit, Kukkonen tuumasi.

Avausottelun vastustaja Valko-Venäjä ei sekään ole liikkeellä ihan perinteisimmällä joukkueellaan. Maan kiekkoikoni Aleksei Kaljushny lopetti uransa viime kauteen ja saman tempun teki vakiokasvo maalin suulta, Vitali Koval. Nopeaan tahtiin Valko-Venäjän kansalaisuuden sattuneesta syystä saaneet kanadalaiset Charles Linglet ja Geoff Platt eivät hekään ole mukana, vaikka olympiakarsinnoissa aiemmin kaudella Valko-Venäjää edustivatkin.

Kostitsinin veljekset Sergei ja Andrei sen sijaan tähdittävät joukkuetta kuten myös jo neljänsiin MM-kisoihinsa Valko-Venäjän paidassa lähtevä kanadalaisvahti Kevin Lalande.

– Ei ole vielä pahemmin käyty läpi, mutta varmasti tiiviisti puolustava joukkue, jossa on paljon yksilötaitoa. Perinteinen Valko-Venäjä, Kukkonen niputtaa vastustajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puljujärven MM-kisapassi sai leiman