Leijonaleirissä on kysymysmerkkejä - "Radikaaleja muutoksia ei luvassa"

Kapteeni Lasse Kukkonen joutui jättämään lauantain harjoitukset väliin.

Leijonien välipäivän merkittävin uutinen oli se, että kapteeni Lasse Kukkonen ei ollut harjoituksissa mukana. Sen tarkempaa tietoa Kukkosen tilasta ei kuitenkaan herunut.

- Lasse sai pienen kolhun Valko-Venäjää vastaan eikä ollut harjoittelukykyinen tänään päävalmentaja Lauri Marjamäki selvitti.

Kolhun laadusta hän vaikeni.

- Kolhu kuin kolhu. Katsotaan huomenna, pystyykö Lasse pelaamaan, Marjamäki tuumasi.

Kukkosen mahdollinen poissaolo lienee ainoa muutos sunnuntain Ranska-otteluun. Suomi harjoitteli täsmälleen samoilla koostumuksilla, joilla se pelasi perjantaina Valko-Venäjää vastaan.

- Ainakaan mitään radikaaleja muutoksia ei ole tulossa. Meillä oli hyvä startti, vaikka paljon parannettavaakin jäi, Marjamäki sanoi.

Leijonilla on vielä kolme kisapassia leimaamatta, kun maalivahti Joni Ortiota, puolustaja Joonas Järvistä ja keskushyökkääjä Tomi Sallista ei ole rekisteröity.

- Voi olla, että mennään vielä toistaiseksi tällä ryhmällä, päävalmentaja ilmoitti.

Säterille tulikaste?

Yhden välipäivän jälkeen leijonilla on edessä kaksi peräkkäistä pelipäivää, kun sunnuntaina vasteen asettuu Ranska ja maanantain iltapelissä Tshekki. Joonas Korpisalon asema ykkösveskarina lienee melko sementoitu ellei mitään ihmeellistä tapahdu.

Pitkässä turnauksessa on hyvä kuitenkin myös huilata välillä, joten Harri Säterillekin saattaa olla vastuuta luvassa. Looginen paikka Säterin turnausstartille voisi olla juuri Ranska-ottelu. Maalivahtikorttejaan Marjamäki ei kuitenkaan paljastanut.

- Aina sinne joku laitetaan maaliin. En osaa vielä sanoa, päävalmentaja kuittasi.

- Maalivahtivalinnassa eletään hetkessä, mutta on meillä siinä isompikin suunnitelma takana, hän lisäsi.

Toisaalta maanantain Tshekki-ottelun jälkeen Suomi ottelee tiistai-perjantai -akselilla ainoastaan lätkälilliputti Sloveniaa vastaan, joten Korpisalon urakoinnille ei sinänsä ole mitään esteitä.

Leijonien synttärisankarin pelihuumori uhkaa hiipua - "En usko, että vieläkään pelaan"