Leijonanpennut saivat isän kädestä - "Joukkue tarvitsee tällaisia kokemuksia"

Fyysinen Tanska kamppaili leijonat kumoon yli lähes 11 000 katsojan edessä.

Ensimmäisen kerran näissä kisoissa Suomi ei iskenyt ottelun avausmaalia ensimmäisen vitosen aikana eikä 2-0 -johtoa kahdeksaan minuuttiin. Vapaapäivältä peliin tullut kisaisäntä Tanska osoitti täpötäydessä Jyske Bank Boxenissa heti, että se on selkeästi vaikkapa leijonien edellistä vastustajaa Norjaa varteenotettavampi ryhmä.

Ja olikin. Keski-iältään 28-vuotias aikuisten miesten joukkue ei ole henkilötaidossa "leijonanpentujen" tasolla, mutta rouhea ja fyysinen ryhmä se on. Turnauksen kuopuksiin ja pienikokoisimpiin joukkueiseen kuuluvalla Suomella ei ollut eväitä vastata Tanskan fyysisyyteen ja kamppailuvoimaan.

Isät vastaan pojat. Isot vastaan pienet. Sänkiset leuat vastaan siloposket. Suomi-Tanska 2-3.

Voittomaalin iski "oma koira", aikanaan pitkään Suomessakin pelannut Nichlas Hardt vain kaksi minuuttia ennen loppusummeria. Suomi oli tasoittanut 2-2:een vain reilut kaksi minuuttia aiemmin.

- Hyvin tultiin tasoihin siinä lopussa, mutta sitten sählättiin ja kävi näin. Jääkiekko on tällaista, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

- Mutta jokainen joukkue tarvitsee tällaisikin kokemuksia. Ei mennä voitolla liian ylös, eikä tappiolla liian alas, hän arvioi.

Jälkimmäinen lause lienee päävalmentajan huoneentaulu tällä retkellä, sen verran usein se on kuultu.

"Tanska oli jämäkämpi"

Marjamäki ei lähtenyt kiistämään tosiasioita, jotka jokainen peliä seurannut näki.

- Tanska oli hieman jämäkämpi kamppailuissa maalien edustoilla ja laitojen lähellä. Lisäksi se voitti erikoistilannepelin 2-1, päävalmentaja sanoi.

Isät vastaan pojat -ajatukseen hän ei kuitenkaan lähtenyt mukaan.

- No en mä tiedä, onko se isät vastaan pojat, mutta Tanska oli fyysisellä osastolla parempi ja ansaitsi voiton.

Kamppailuvoiman lisäksi Tanskan keskialueen trap oli leijonille melkoinen ongelmavyyhti. Siitä läpi pääseminen vaati vauhdin kelaamista omista, mutta ei useinkaan onnistunut, vaikka kuinka kelasi.

- Meillä on ollut vähän eriluonteisia pelejä. Nyt piti pelata enemmän päädyn kautta, mutta ei oikein päästy sinne täysillä vauhdeilla.

Eriluonteisia pelejä totta tosiaan. Ja huomattavan paljon Tanskaa heikompia vastustajia. Nyt toiseen kenttäpäätyyn luisteli ensi kerran oikea jääkiekkojoukkue.

Husso manasi avausmaalia

Leijonien maalin suulla Ville Husso huhki turnauksen toisen ottelunsa ja oli selvästi työllistetympi kuin hän itse tai virkaveli Harri Säteri aiemmissa otteluissa. Husso poimi kaksi tanskalaispelaajien läpiajoa, mutta jäi harmittelemaan Frans Nielsenin 0-1 -osumaa.

- Se jäi vähän harmittamaan. En nähnyt kiekkoa kunnolla, mutta olisi sen voinut ottaa. Muutenhan ne tekivät hienoja maaleja, Husso tuumasi.

- Ei saatu ihan parasta irti tänään, hän lisäsi.

Husso torjui kaikkiaan 17 kertaa, kun Frederik Andersen Tanskan maalilla otti kiinni 33 kiekkoa. Laadukkaita maalipaikkoja Suomella ei kuitenkaan ollut isäntiä enemmän.

Helatorstain leijonalauma viettää totaalista vapaapäivää.

- Perjantaina sitten taas palataan sorvin ääreen ja mennään kohti Kanada-ottelua, päävalmentaja Marjamäki ilmoitti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentti: Karkea juutti hieroi leijonan pentukarvaa - Ja se muuten sattui!

Kokenut Suomen-kaataja Nielsen onnesta soikeana – ”Muistan tämän lopun ikääni”

Kivistö koki Hansenin kovuuden - "Oli vähän omakin vika"

Granlund: Viimeinen puristus puuttui