Leijonat nihkeili jälleen Pariisissa - "Herkuttele" tästä huippuhetket!

Suomi hallitsi peliä välillä mielin määrin, mutta maalinteko on edelleen täyttä tuskaa.

Leijonalauman tahmea taaperrus Pariisissa jatkuu. 141 lisenssipelaajan Sloveniasta heltisi sentään 5-2 -voitto, mutta vaikeaa, kovin vaikeaa se jälleen oli.

Leijonat rakensi jo avauserään kymmenkunta maalipaikkaa Slovenian kolmea vastaan, mutta niin vain lätkälilliputin nelosketjun Anze Kuralt oli erän ainoa maalintekijä terävästä vastahyökkäyksestä.

Suomen pelissä oli lukuisia ongelmia, tässä niistä muutama:

Maalipaikoissa mailaa puristettiin rystyset valkoisina, kehno turnaus näyttää jumittaneen nupit kollektiivisesti. Ja kun rentoutta ei löydy, ei reppukaan kovin tiuhaan heilu. Lisäksi leijonien riskejä välttelevä pelitapa tekee joukkueen pelaamisesta edelleen hävyttömän hidasta.

Kontrollilähtöjen pitäisi saada peli virtaamaan vikkelämmin, mutta nyt näin ei tapahdu. Suomi lyö viisikon kasaan, miettii tovin ja lähtee tallustamaan kohti vastustajan päätyä yhtä rivakasti kuin satunnainen kiekkotoimittaja nauttimansa tukevan tartar-pihvin ja muutaman punaviinilasillisen jälkeen.

Kirjailija, Uutisvuoto-ikoni Jari Tervo sen twiitissään parhaiten tiivisti.

Kaiken tämän lisäksi ylivoimapeli on staattista ja usein hieman päämäärätöntä kiekonsiirtelyä.

- Päästiin viivelähdöillä selustaan. Oli pakko pelata sitä kautta, kun Slovenia makasi keskialueella, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

- Porukka ei hermostunut, vaikka oltiin 0-1 -tappiolla tuollaisen ensimmäisen erän jälkeen, hän kiitteli.

"Varmaan keksivät pojille jotain kivaa"

Tulostaululle Suomen paukautti lopulta napakalla yläpesälämärillä Veli-Matti Savinainen toisen erän viidennellä peliminuutilla. Joukkueen tämän turnauksen pisterohmu Mikko Rantanen (1+5) lisäsi 2-1 vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Ylivoimalla, kaikesta huolimatta.

Kolmannessa erässä Slovenia säikytteli jälleen, kun Rok Ticar tasoitti ylivoimalla 2-2:een, mutta sen jälkeen Suomi sai edes inasen tiristettyä ketsuppipullon korkkia auki. Sebastian Aho ja Markus Hännikäinen iskivät maalin mieheen kelpo yksilösuorituksilla. Tomi Sallinen kävi tuikkaamassa tyhjiin 45 sekuntia ennen loppua.

Voitto Sloveniasta tarkoitti sitä, että täydellisen katastrofin, puolivälierien ulkopuolelle jäämisen, välttäminen on edelleen vahvasti omissa käsissä.

Voittojen Norjasta (la) ja Sveitsistä (su) pitäisi riittää jatkopaikkaan. Seuraavaksi leijonilla on ohjelmassa kaksi välipäivää, joista huominen on täysin vapaa. Pelaajien vaimot ja tyttöystävät ovat saapuneet kisakaupunkiin.

- He varmaan keksivät pojille jotain kivaa, että saadaan ajatukset hetkeksi irti jääkiekosta, Marjamäki arveli.

Kovassa painekattilassa kypsyvä päävalmentaja uskoi, että ennättää itsekin vähän huokaista.

- Yritän itsekin vähän hengähtää, on meillä jotain dinneriä siinä. Mutta peli katsellaan kyllä huomenna valmennusjohdon kesken, Marjamäki sanoi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onko leijonakapteeni nyt pelkkä hengenluoja? - "En tiedä"

Työmiehet osuivat tärkeisiin paikkoihin - "Perkele, laitetaan se sinne häkkiin!"