Leijonat on nyt nimetty – he lähtevät MM-kisoihin

Pariisiin matkustavasta joukkueesta löytyy muutama JYP-taustainen pelaaja sekä yksi Diskos-kasvatti.

Jyväskyläläistaustaisista pelaajista Diskos-kasvatti Julius Honka on nimetty MM-kisajoukkueeseen. Suomen joukkue perjantaina käynnistyviin kisoihin nimettiin maanantaina.

JYP-taustaisista pelaajista mukana ovat myös hurrikaanipaidasta NHL:ään lähtenyt hyökkääjä Markus Hännikäinen sekä KHL:ään syksyllä 2011 siirtynyt Antti Pihlström.

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki valitsi seitsemän ensikertalaista Suomen joukkueeseen. Dallas Starsia nykyään edustavan puolustaja Hongan lisäksi ensimmäistä kertaa mukana ovat maalivahdit Joonas Korpisalo ja Harri Säteri, puolustaja Mikko Lehtonen sekä hyökkääjät Miro Aaltonen, Hännikäinen ja Jesse Puljujärvi.

Suomen joukkue on KHL-painotteinen: yksitoista miestä pelasi tällä kaudella itäliigassa. NHL:stä tulee seitsemän miestä, joiden joukossa ovat myös nuoresta hyökkääjäpolvesta Puljujärvi ja Sebastian Aho.

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan 5.-21.5. Pariisissa Rankassa ja Kölnissä Saksassa. Leijonat avaa MM-kisat perjantaina Valko-Venäjää vastaan. Alkulohko B pelataan Pariisissa, jossa Suomi kohtaa myös Ranskan, Tshekin, Slovenian, Norjan, Sveitsin ja Kanadan.

Kulta-Tapparasta mukana kaksi

Kotimaisesta Liigasta mukana on viisi pelaajaa, joiden joukossa on myös vaisusti kautensa päättänyt HIFK-hyökkääjä Juhamatti Aaltonen. Liigan mestarijoukkueesta Tapparasta mukaan ovat päässeet Jani Lajunen ja Veli-Matti Savinainen. Ruotsissa pelasi tällä kaudella kaksi MM-joukkueen miehistä.

– Meillä on sitoutunut Leijona-joukkue kasassa – siitä löytyy paljon kokemusta, mutta myös seitsemän MM-kisadebytanttia. Silmiinpistävä piirre on, että joukkueessa on yksitoista sellaista pelaajaa, jotka ovat olleet MM-leirityksen alusta asti mukana. Uskon, että se tulee olemaan meidän joukkueen vahvuus, Marjamäki kommentoi tiedotteessa.

– Suurin osa pelaajista on jo MM-leirityksessä ymmärtänyt, mikä on meidän tyylimme ja tapamme toimia. Sitä kautta jokapäiväinen kehittymisenhalu varmasti paistaa meidän joukkueesta.

MM-valinnat tehtiin heti Tshekin EHT-turnauksen jälkeen.

– Kolme Euro Hockey Tourin turnausta ja nyt neljän viikon leiritys ja tietysti pelaajien otteet omissa seuroissaan. Tietenkin viimeiset valinnat kiteytyivät tähän viikonloppuun, ja nyt on lopullinen ryhmä kasassa, Marjamäki sanoi.

Suomen joukkue MM-kisoissa 2017

Maalivahdit

Korpisalo Joonas (Columbus Blue Jackets)*
Ortio Joni (Skellefteå AIK)
Säteri Harri (HK Vitjaz)*

Puolustajat

Hietanen Juuso (Dynamo Moskova)
Honka Julius (Dallas Stars)*
Jaakola Topi (Jokerit)
Järvinen Joonas (Kunlun Redstar)
Kukkonen Lasse (Kärpät)

Lajunen Ville (Jokerit)
Lehtonen Mikko (HV 71)*
Ohtamaa Atte (Ak Bars Kazan)

Hyökkääjät

Aaltonen Juhamatti (IFK)
Aaltonen Miro (HK Vitjaz)*
Aho Sebastian (Carolina Hurricanes)
Filppula Valtteri (Philadelphia Flyers)
Hännikäinen Markus (Columbus Blue Jackets)*

Kemppainen Joonas (Sibir Novosibirsk)
Lajunen Jani (Tappara)
Osala Oskar (Metallurg Magnitogorsk)
Pihlström Antti (Jokerit)
Puljujärvi Jesse (Edmonton Oilers)*

Pyörälä Mika (Kärpät)
Rantanen Mikko (Colorado Avalanche)
Sallinen Tomi (Kunlun Redstar)
Savinainen Veli-Matti (Tappara)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.