Leijonat vietti murskajaisia

Suomi nappasi torstaina jo neljännen voittonsa MM-kotikisoissaan. Tällä kertaa Leijonat kukisti Ranskan näytöstyyliin. Loppulukemat kirjattiin Suomelle 7–1.

Ottelu alkoi Leijonien vahvalla alkurynnäköllä ja peli pyöri avausminuuteilla lähes täysin Ranskan kenttäpäädyssä. Suomi siirtyi ottelussa myös 1–0-johtoon, kun avauserää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia. Avausosuman niittasi maalin edestä Leijonien pistepörssin ykkösnimi Jarkko Immonen. Ylivoimamaaliin erinomaisen syötön antoi maalin takaa Janne Pesonen. Maali oli Immoselle kolmas MM-turnauksessa.

Suomi jatkoi väkeviä otteitaan myös ottelun toisessa erässä, ja nyt myös tehot löytyivät hyökkäysalueella. Ranskan maalilla pelaava Fabrice Lhenry torjui alkuun erinomaisesti, mutta hänkään ei lopulta kyennyt pitämään joukkuettaan pystyssä valtavan tulituksen keskellä.

Suomi siirtyi kahden maalin johtoon kakkoserän puolivälissä, kun kippari Mikko Koivu ohjasi Juuso Hietasen siniviivalämärin komeasti ohi Lhenryn. Koivun maalituuletuksessa oli tunnetta mukana. Kotikisoissa vahvasti esiintyneelle Koivulle osuma oli turnauksen ensimmäinen ja varmasti myös paineita helpottava.

Suomen ykkösketju onnistui toisessa erässä myös uudestaan. Tällä kertaa maali merkittin NHL-hyökkääjä Jussi Jokiselle, joka ohjasi ilmasta kiekon reppuun. Syöttöpinnat Suomen toiseen yv-osumaan saivat Mikko Mäenpää ja Koivu.

Tuppurainen tarjoili

Leijonat iski kakkoserässä vielä kahdesti. Ensiksi Janne Niskalan tulinen rannelaukaus löysi tiensä Lhenryn suojusten kautta verkkoon. Erän loppuminuuteilla Niko Kapanen lisäsi vielä Suomen johtokalukemia. Maaliinsa hän sai upean syötön Jani Tuppuraiselta, joka kiepsautti kiekon kulmasta luukulla odottaneelle Kapaselle.

Ottelun päätöserässä Suomi joutui erän alussa alivoimalle. Se kostautui, sillä Ranska sai kavennettua muutaman minuutin pelaamisen jälkeen. Ylivoimaosuman suti maalin edestä tyhjiin Anthony Guttig.

Suomi kuittasi kavennusmaalin kuitenkin nopeasti, kun Jokinen lisäsi murskajaisia minuutti myöhemmin. Syötön maaliin saivat huippuvireessä oleva Koivu ja ketjun kolmas lenkki Valtteri Filppula.

Leijonat jatkoi maalitehtailuaan, kun erää oli pelattu tasan kymmenen minuuttia. Tällä kertaa maalin makuun pääsi puolustaja Juuso Hietanen, jonka siniviivakuti sujahti Lhenryn puikoista sisään. Maali oli jo ottelun neljäs ylivoimamaali Leijonille.

Suomella oli Ranska-ottelussa uusittu kokoonpano, sillä aikaisemmat pelit katsomosta seuranneet Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen hyökkääsivät Leijonien nelosketjussa. Suomen maalilla pelasi Petri Vehanen.

Ranska-pelin voitolla Suomi vankisti asemiaan MM-kisojen A-lohkon piikkipaikalla. Kolmessa edellisessä ottelussa Leijonien jalkoihin jäivät niin Valko-Venäjä, Slovakia kuin Sveitsikin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Leijonat sopi kesken ottelun - nyt pelataan "Marjalle"

Leijona-hyökkääjä: "Toivottovasti tämä ei ollut minun viimeinen pelini"