Leijonien kovanaama: "Primadonna on kova luonne"

Suomen kiekkomiehistön takalinjoilla luutivalla Ilari Melartilla riitti perjantai-iltana hommia. Venäjää vastaan pelannut Leijona-ryhmä sai tehdä täyden iltapuhteen, kun vastustajan isokokoiset supertähdet myllersivät Suomen kenttäpäädyssä.

Kovaotteisen Melartin tehtäväksi useassa vaihdossa valikoitui Alexander Radulovin paimentaminen. Isokokoinen partasuu sai Melartilta arvostusta, sillä Leijona-pakki joutui useaan otteeseen käyttämään rajuja otteita siirtääkseen Radulovin maalinsuulta.

– Tuomarit sanoi, että jos mailat ei osu naamaan tai muuta, niin kovaa saa pelata. Ja aika kovasti se myös parkkeerasi siihen maalin eteen. Ei sitä paljoa kevyemmillä otteilla olisi siitä saanutkaan pois. Piti sitten mahdollisimman kovaa, mutta rehdistä yrittää siinä, Melart naureskeli.

– Aika harva jaksaa koko peliä seistä siinä maalin edessä, mutta se kyllä jaksoi. Vaikka sitä primadonnaksi sanotaan, niin se on kova luonne. Eikä se mitään likaisia iskuja mulle ainakaan antanut. En kyllä mielestäni itsekään, Leijona-pakki jatkoi.

Radulov yritti myös hämmentää Melartia verbaalisesti – tuloksetta.

– En mä oikein sen kieltä ymmärtänyt. Jotain se siinä sössötti, varmaan jotain englannin ja venäjän sekoitusta, mutta ei oikein saanut selvää.

Venäjän toisen supertähden, Ilja Kovaltschukin esityksestä Melartilla löytyi selvä mielipide. Kovaltschuckin pinna paloi ottelun loppuhetkillä lähes täydellisesti ja hän muun muassa huitaisi nyrkillä Leijona-hyökkääjä Janne Pesosta naamaan.

– Jos ei lasketa sitä yhtä pelaajaa, niin muuten oli ihan rehti kiekkopeli, Melart kuvaili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.