Leijonien kuudes pelaaja löytyy lehtereiltä

Suomen menestys jääkiekon MM-kisoissa ei kaadu kannustuksen puutteeseen Kanadassakaan. Turnaukseen odotetaan lähes viittäsataa suomalaiskatsojaa.

Jääkiekkofanittamisen ammattilaiset löytää Halifaxista osoitteesta 6171 Pepperell Street. Kaksikerroksisen omakotitalon on pariksi viikoksi vuokrannut suomalaisretkue, joka valtasi asumuksen parahiksi vapunaaton iltana.

- Vaikka aikaero painoi, juhlafiilikseen päästiin. Parisataa metriä kämpältä löydettiin lähikuppila. Siellä oppivat nopeasti meidän ruoka- ja juomatavoille, seurueen virallisimmat kommentit antava Kimmo kertoo Saksa-ottelun aamuna.

Kymmenhenkisen kannustusporukan kunto oli kolmannen kokonaisen kisapäivän alkaessa silmämääräisesti arvioituna hyvä.

- Kahden ja puolen päivän aikana on mennyt ehkä kymmenen litraa votkaa ja isoja kaljalaatikoita useampia. Tästä ryhmästä kaikki eivät sammu yhtä aikaa, vaan aina on joku hereillä, Jyväskylästä matkaan lähtenyt Clemmari selvittää.

Turnauskestävyys ei ole ongelma. "Viitosketjuksi" itseään kutsuva kannustusjoukko jatkaa kisoissa maaliin saakka.

- Loppupäivien pudotuspelien lippupaketteja hommailtiin perjantaina. Ei täältä kesken pois lähdetä. Olisi painajaismaista nähdä tv:stä tämän porukan naamoja, jos olisi itse lähtenyt kotimaahan kesken turnauksen, Kimmo sanoo.

Sika-Jussi sai matkatavaransa


Halifaxin Pepperell-Streetille kokoontunut kiekkoyhteisö on enemmän tai vähemmän tuttu toisilleen aiempien vuosien arvokisoista.

- Meidän porukkaan kuuluu toisessa majapaikassa tyyppi, joka on kiertänyt MM-kisat 1970-luvulta lähtien. Yleensä osa jengistä treenaa MM-kisoihin helmikuussa Ruotsin EM-turnauksessa, niin ikään jyväskyläläinen Sika-Jussi sanoo.

Hänen matkatavaransa juuttuivat konetta vaihtaessa muutamaksi päiväksi Lontoon Heathrow'n lentokentälle. Ilo oli suuri, kun päiväkausia samaa vaatekertaa käyttäneen matkamiehen pakaasit saapuivat lauantaina ennen puolta päivää.

Viitosketju varasi kisa-asuntonsa internetistä. Kahden viikon majoituskulut ovat noin 2000 Kanadan dollaria eli hieman yli 1 270 euroa. Hinta ei naamaa kohti hirvitä.

- Matkan organisoineelle Ellulle vaivannäöstään kiitokset. Riian MM-kisojen 2006 jälkeen se sanoi, ettei enää koskaan halua nähdä meitä, mutta niin on vaan itsekin täällä - asuu tosin eri osoitteessa kuin me, turkulainen Kimmo kertoo.

Naisen paikka löytyi lattialta


Yhteiselo yhdeksän miehen ja yhden naisen kesken on toistaiseksi sujunut sopuisasti.

- Minulle löytyi nukkumapaikka lattialta. Että kiitos vaan, Kittilästä kotoisin oleva Bobi tiivistää naisnäkökulmasta.

- Aamuisin on vähän säpinää, kun talossa on vain yksi vessa. Sekin yläkerrassa, jämsäläinen Arvi kritisoi.

Halifaxin jäähallilta runsaan kilometrin päässä asuva Viitosketju on saavuttanut koti-Suomessa valtakunnallista julkisuutta. Se pitää internetissä blogia osoitteessa www.myspace.com/witosketju.

- Sivulla oli yksistään perjantaina 497 lukijaa, Kimmo kehuu.

MM-kisapaikkakunnat Halifax ja Quebec odottavat kisaviikoille noin kahtatuhatta eurooppalaista kiekkoturistia. Eniten katsomossa ääntä saavat aikaan latvialaiset, jotka ovat turnauksessa 700 fanin voimin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onneksi Leijonilla on aikaa

Saksa-Suomi: Voitto vai nihkeä voitto?