Tässä on leijonien tehonyrkki - Ykköstähti ylisti ketjukavereitaan

Valtteri Filppula, Sebastian Aho ja Miro Aaltonen muodostavat ensimmäisen harjoituksen perusteella Suomen ykkösketjun.

NHL-kokemuksella mitattuna tämän kevään leijonalauman suvereeni konkari 795 runkosarja- ja 152 pudotuspeliä pelannut Philadelphian sentteri Valtteri Filppula. Näillä näkymin 33-vuotias Filppula saa ykkösketjuun laidoilleen Sebastian Ahon, 19, ja Miro Aaltosen, 24.

- Kumpikin lukee peliä todella hyvin, mielenkiintoista nähdä, miten tämä tästä lähtee, Filppula pyöritteli keskiviikon harjoitusten jälkeen.

- Ei niitä neuvoa tarvitse, fiksuja jätkiä. Pelaavat kuin olisi enemmänkin pelejä alla. Lähinnä vain ketjun kesken sovitaan asioista, hän kehaisi.

Kolmikon jokainen jäsen pysyy mielellään kiekossa ja pystyy myös tekemään peliä, mutta Filppula uskoo, että maalinteon vimmaakin löytyy riittävä määrä, kun kiekko perjantaina iltapäivällä putoaa Valko-Venäjää vastaan.

- Laidat osaavat tehdä hyvin maaleja. Toivottavasti saan itsekin jostain sisään, Filppula tuumasi.

Pariisin korskealla Accor Hotels Arenalla nähtiin keskiviikkona iltapäivällä erikoinen episodi, kun kaukalon laidalle rakenneltiin vielä vaihtopenkkejä vain tunti ennen Suomen harjoitusten alkua. Saha soi, kun ranskalaiset rakennusmiehet laittoivat kakkosnelosta sopivaan mittaan.

Filppula vakuutti kuitenkin, ettei vasta laudotetuista vaihtopenkeistä tullut tikkuja ahteriin.

- Ei tullut, mutta jäästä huomasi kyllä, että se ei ollut ihan valmis. Mutta se tulee varmasti parempaan kuntoon, hieno halli ja hyvät puitteet, konkari totesi.

Helppo MM-päätös

Stanley cup -voittaja on tämän ryhmän suurin tähti, kun Pohjois-Amerikan suunnalta koettiin kieltäytymisten aalto. Kauden jättäminen pelkkään NHL:n runkosarjaan ei kuitenkaan käynyt mielessä.

- Se oli helppo päätös. Mulla ei maajoukkuepelejä kovin paljon ole ja nämä ovat vasta toiset MM-kisat. Toivottavasti reissulta jää muitakin muistoja kuin se, että oli kiva olla Pariisissa, Filppula linjasi.

NHL-kausi oli Filppulan uralle erikoislaatuinen. Ensimmäiset kahdeksan kautta sujuivat vakaasti Detroitin riveissä ja Tampassa oli menossa jo neljäs sesonki, kunnes tuli siirto Philadelphiaan.

- Tapahtumarikas kausi, ensimmäisen kerran tuli treidi kesken kauden. Peli sujui kuitenkin ihan ok ja koko kauden sain olla terveenä, niin mikäs siinä, Filppula lopetti.