Lepistö tuo taitoa takalinjoille

Arvoitukselliseksi leimattu Suomen MM-jääkiekkojoukkueen puolustus sai Kanadaan mielenkiintoisen ehdokkaan lisää, kun Leijonien miehistöön liittyi toisen polven pakki Sami Lepistö.

Kauden enimmäkseen American Hockey Leaguen Hershey Bearsissa pelannut Lepistö, 23, ei ollut etukäteen niiden puolustajien joukossa, joista Suomen alakerta oli määrä rakentaa. Varteenotettavien MM-ehdokkaiden viime hetken loukkaantumiset raivasivat hänelle tietä.

- Kun joukkueeltamme loppuivat kauden AHL-pelit, arvelin että maajoukkueen suunnalta saattaisi tulla kutsu. Kun soitto sitten tuli, ei päätöstä tarvinnut kauan miettiä, Lepistö puntaroi jääharjoitusten jälkeen Halifaxin Metro Centre -hallin käytävällä.

Jokerien kasvatti kunnostautui Hersheyssä runkosarjakauden aikana oltuaan 4+41 merkinnällä yksi joukkueensa parhaista pistemiehistä. Puolustajista Lepistö oli pistepörssin kymmenes, heti perässään myös MM-ryhmään pikahälytyksen saanut Milwaukeen Janne Niskala.

- Pisteitä syntyi hyvien pelikaverien kanssa. Heille kuuluu osa kunniasta.

Ei mikään muurinmurtaja

Lepistö ei 178-senttisenä ole muurinmurtaja. Kohtuullisen taitavalle puolustajalle lienee kuitenkin Suomen nykyisessä MM-ryhmässä käyttöä. Leijonilla on pulaa peliä avaavista puolustajista, jollaiseksi Lepistö profiloituu.

Hershey Bearsissä hän pelasi AHL-kauden yhdessä SM-liigamestaruuden Kärpissä kahdesti voittaneen Josef Boumediennen kanssa. Sukujuuriltaan suomalainen Boumedienne on väkevän puolustajan maineessa, mutta Lepistön mukaan työnjako ei ollut jyrkkä.

- Mielestäni menin kauden aikana eteenpäin puolustuspelissä. Pystyin aiempaa fyysiseen peliin.

Tehotilastossa Lepistö oli AHL:n runkosarjan kolmonen lukemalla +29.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Pohjois-Amerikassa puolustaja sai tililleen myös seitsemän NHL-ottelua Washington Capitalsissa.

- Se oli sellaista hissiliikettä ylös-alas. Joukkueessa ei vain ollut tilaa.

Venäjän MM-joukkueessa hyökkäävän Aleksandr Ovetshkinin tähdittämä Washington selviytyi pitkästä aikaa NHL:n pudotuspeleihin. Lepistöllä on organisaatiossa vielä vuosi sopimuksesta jäljellä.

Lepistön isä Jussi Lepistö pelasi aikoinaan SM-liigaa Jokereissa ja HIFK:ssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.