Liike on Suomen valtti USA:ta vastaan

- USA käydään tarkemmin läpi huomenna, Suomen MM-jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen viittasi Kölnissä keskiviikkoon ja Leijonien saman iltaiseen vastustajaan.

Toki Suomen valmennusjohto on kiikaroinut USA:ta tarkasti tämän edellisissä alkulohkopeleissä. Tutkimusaineistoksi käyvät USA:n ottelut Saksaa ja Tanskaa vastaan.

USA on viime vuosina menestynyt erinomaisesti juniori-ikäisten MM-turnauksissa. Siitä osoituksena ovat tällä kaudella voitetut 18- ja 20-vuotiaiden maailmanmestaruudet.

USA on erittäin nuori joukkue: ryhmästä 13 pelaajaa on alle 25-vuotiaita. Kuopus on huhtikuun lopussa 19 täyttänyt Bostonin yliopiston hyökkääjä Chris Kreider, joka oli vuodenvaihteessa voittamassa USA:lle alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Ainoana USA:n olympiajoukkueesta MM-kisoissa pelaava kapteeni Jack Johnson (Los Angeles) on yksi puolustuksen järkäleistä, nigerialaissyntyinen Kyle Okposo (NY Islanders) taas yksi hyökkäyksen voimapelaajista.

USA on kaksinkamppailuissa vahva. Voimaa on, taklauksia ei säästellä.

USA:n heikkous on liike, nimenomaan isossa kaukalossa. Amerikkalaispuolustajille on yllätys, kuinka paljon eurooppalaisessa kaukalossa on tilaa verrattuna NHL-laatikkoon.

Suomen valtti keskiviikon kohtaamisessa on kova luistelutempo, millä vastustajalle hankitaan jäähyjä. Pitkät painostusmylläkät USA:n puolustuspäässä johtavat ennemmin tai myöhemmin Suomen ylivoimiin.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.