MM-areenan jää puhuttaa Latvia-ottelun alla - "Se voi olla melkoista puuroa"

Päävalmentaja Lauri Marjamäki povaa, että iltapelissä Latviaa vastaan pelialusta on vielä heikompi kuin eilisessä Korea-ottelussa.

Eilien Etelä-Korea -ottelun tapaan leijonalauma lähtee myös sunnuntai-illan Latvia-otteluun suosikkina, mutta peli kovenee ja sen luonne muuttuu.

- Latvia pelaa vahvalla tunteella, se tunne pitää pystyä tappamaan heti alkuunsa. Vastustaja on selvästi kovempi kuin eilen, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

- Voita kolmen metrin kamppailut, niin voit voittaa 60 metrin pelin, hän ohjeisti.

Sunnuntain aamujäillä pistäytyi leijonapelaajista vain osa. Leimaamattomat pelaajat maalivahti Eero Kilpeläinen, puolustaja Niko Mikkola sekä hyökkääjät Mika Niemi ja Olli Palola saivat seuraa ainoastaan Julius Hongasta ja Ville Hussosta. Pääosin pelaava kokoonpano kävi hallilla riehumassa hien pintaan muulla tavoin.

- Tähän alkuun pelataan melko tiiviissä tahdissa, kun viidessä päivässä on neljä peliä. Iltapäivä huilaillaan ja huolehditaan siitä, että ollaan valmiita kun kiekko putoaa, Marjamäki totesi.

Leijonien kokoonpano on muuten sama kuin Etelä-Koreaa vastaan, mutta maalivahti vaihtuu, kun Ville Husso kovaa Harri Säterin.

Jää on huono - ja yhä huononee?

MM-areena Jyske Bank Boxenin jää on puhuttanut Herningissä turnauksen alusta saakka. Monitoimiareenassa oli pelattu ennen MM-karkeloita jääkiekkoa vain kerran, kun se isännöi Tanskan cupin lopputurnausta tammikuussa. Sunnuntai-iltapäivänä lämpötila kisakaupungissa kohosi ensimmäistä kertaa yli 20 asteen ja leijonien kamppailu Latviaa vastaan on päivän kolmas ottelu.

- Jää voi iltapelissä olla melkoista puuroa. Keskialueen ylittäminen ja kiekonmenetyksiin reagoiminen korostuvat, Marjamäki tiesi.

Sääennuste lupaa Herningiin ensi keskiviikkoon saakka 22-23 asteen lämpötiloja ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Boxenin jäästä puhutaan siis varmasti jatkossakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Husso torjuu Leijonien maalilla Latvia-pelissä: "Turha ruveta mitään ylistressaamaan"

Marjamäki uskoo työmäärän kääntävän Latvia-ottelun Suomelle