MM-avausottelun jää saanut moitteita

Perjantaina Gelsenkirchenissä pelattava jääkiekkoilun MM-turnauksen avausottelu USA-Saksa on lajille oiva mainospaikka. Ulkoilmapeli televisioidaan 21 kameralla 78 maahan yhteensä 650 miljoonalle katsojalle.

Ottelussa rikotaan ulkoilmapelien kaikkien aikojen yleisöennätys 74 544 katsojaa. Jos suunnitelmat pitävät kutinsa, gelsenkircheniläisen jalkapalloseura Schalke 04:n stadionilla rekisteröidään 76 152 katsojan lukema.

ME-ottelun valmisteluja on tehty viitisen päivää, mutta urakan suuruus on yllättänyt järjestäjät. Vielä torstaina, avausottelun aattona kentälle valmistettu jää sai moitteita.

- Jää oli huonoa, siitä lohkeili isoja paloja. Toivottavasti pinta on itse ottelussa paremmassa kunnossa, Saksan MM-joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Sven Felski sanoi.

Ennen MM-kisaottelua pelataan mm. näytöspeli takavuosien venäläisistä ja saksalaisista pelaajasuuruuksista koottujen joukkueiden kesken. USA ja aloittavat MM-turnauksen D-lohkon ottelullaan perjantaina Suomen aikaa kello 21.15.

Suomi aloittaa MM-kisat D-lohkossa Tanskaa vastaan lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.