Maaginen Masalskis seisoi päällään

-Melko väsynyt, luonnehti olotilaansa 62 kertaa torjunut Latvian maalivahti Edgars Masalskis ja naurahti väsyneesti päälle.

28-vuotias Masalskis joutui Suomea vastaan elämänsä tulitukseen. Pelkästään avauserässä mies torjui 36 kertaa. Kun summeri vihdoin päästi maagisen Masalskisin pälkähästä, oli tilillä käsittämättömät 62 torjuntaa. Toisessa päässä kaukaloa Niklas Bäckström selvisi 26:lla. Kulunutta kiekkosanontaa käyttäen Masalskisin voi sanoa ”seisoneen päällään”.

-Ensimmäinen erä varsinkin oli ihan käsittämätön. En ole kyllä ikinä torjunut noin montaa laukausta yhdessä erässä, Masalskis huokasi.

-Nyt on aika tyhjä olo. Olisimme voineet voittaa tämän ottelun, hän murehti.

Niitä laukauksia lähetteli leijonien nimekäs ylivoimaviisikko, jossa pelasi pelkästään hyökkääjiä. Saku Koivu, Teemu Selänne, Ville Peltonen, Olli Jokinen ja Mikko Koivu vetivät vesiperän toisensa jälkeen. Viisikon yhteenlasketuilla vuosiansioilla, lähes kymmenellä miljoonalla eurolla, pyörittäisi koko Latvian jääkiekkoliittoa useita vuosia.

Miljonäärit kuitenkin laukoivat kiekot ohi maalin tai sitten valkovenäläisessä Metallurg Zhlobinissa viime kauden torjunut Masalskis kahmi ne suojuksiinsa. Suomi jäi ottelussa ilman ylivoimamaalia, vaikka Latvialle vihellettiin peräti 13 kaksiminuuttista. Suomen ykkösylivoima laukoi ottelussa yhteensä 36 kertaa.

-Välillä tuntui, että pilli soi koko ajan. Jätkät kuitenkin taistelivat loistavasti ja minulla oli koko ajan hyvä näkyvyys kiekkoon. Suomalaiset eivät pystyneet tekemään läheskään samalla tavalla maskia kuin USA:n ja Kanadan joukkueet, Masalskis sanoi.

Siinäpä miettimistä Mr Sheddenille ja kumppaneille. Olematon maskipelaaminen oli leijonalauman velttouden ja haluttomuuden ilmentymä. Uskomattoman pelinopea USA sunnuntaina ja väkivahva Kanada maanantaina antavat näillä näkymin leijonille melkoisen löylyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kohelluskomedia Suomi-Latvia