MacKinnonin auringontarkka laukaus säväytti, Kanada taas voitokas

Nathan MacKinnon ja Brayden Point tekivät kumpikin vaahteralehtipaidoille kaksi maalia.

Kanada jatkoi voitokkaasti jääkiekon MM-turnausta maanantaina Pariisissa. Se päihitti B-lohkon pelissä Valko-Venäjän 6–0.

Nathan MacKinnon ja Brayden Point tekivät kumpikin vaahteralehtipaidoille kaksi maalia. Maalinteossa kanadalaisista onnistuivat myös Jeff Skinner ja Claude Giroux.

Colorado Avalanchen hyökkääjä MacKinnon on iskenyt jo viisi maalia meneillään olevassa MM-turnauksessa. Maanantaina hän säväytti auringontarkalla rannelaukauksellaan, joka kilahti Valko-Venäjän rysään ylivoimalla toisessa erässä. Ottelun toisen maalinsa hän survoi maalinedushässäkästä. Pointinkaan maalit eivät tyylikkyydessä MacKinnonin osumille juuri hävinneet – tarkkoja vetoja olivat nekin.

Kanadan maalivahdille Calvin Pickardille kirjattiin nollapeli vain 13 torjunnalla.

Kanadan pelinopeus oli aivan eri luokkaa kuin Valko-Venäjällä, jonka pelaajat näyttivät kankeilta aktiivisesti pörränneiden ja rivakasti kiekkoa liikutelleiden kanadalaisten seassa.

Kanada jopa leikitteli vastustajansa kanssa, sillä kiekkoa yritettiin pelata selvistä ratkaisupaikoista vielä takatolpalle joukkuetoverille, jotta tämä voisi putata kiekon tyhjään pussukkaan.

Kaikki kolme peliään voittanut Kanada johtaa B-lohkoa, missä myös Suomi kiekkoilee. Valko-Venäjä sen sijaan on hävinnyt kaikki ottelunsa tähän mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.