Mikko Koivu aukaisi Saksan sumpun

Julman suurennuslasin alla työtään tekevä kiekkomaajoukkueen päävalmentaja Doug Shedden oli varmasti Halifax Metro Centren helpottunein mies lauantai-iltana. Vaikka leijonilla oli omat nihkeät hetkensä Saksan rakentaman puolustusumpun kanssa painiessa, oli Shedden äärimmäisen tyytyväinen 5-1 –voittolukemiin.

-Hyvä startti, todella hyvä. Ottelussa oli paljon hyviä asioita, en oikeastaan edes keksi yhtään huonoa, Shedden myhäili.

-Helpottunut? Olen, erittäin helpottunut. Huono avausottelu olisi voinut aiheuttaa negatiivisen kierteen, joka olisi heijastunut pitkälle koko turnaukseen, Shedden arvioi.

Ainoan miinusmerkin Shedden piirsi kolmannen erän 5-3 –ylivoiman kohdalle. Suomi sai pelata täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, kun pakkipari Sebastian Osterloh-Andreas Renz poistui yhtä jalkaa jäähyaitioon. Suomen kahden miehen ylivoimaviisikko Mikko Koivu, Olli Jokinen, Ville Peltonen, Teemu Selänne ja Hannes Hyvönen on nippu, jolla pitäisi ainakin Saksan tasoista maata vastaan tehdä joka kerta maali, kun päästään kahden miehen ylivoimalle. Tällä kertaa se onnistui vain ensimmäisellä yrittämällä, kun Olli Jokinen latasi 2-0:aan toisessa erässä.

-Toinen 5-3 –ylivoima oli laiskaa pelaamista, Shedden tukisti.

”Koivu on pelottavan hyvä”

Suomen pisterohmu oli varakapteeni Mikko Koivu, joka takoi tehot 2+1. Syöttöpiste tosin tuli vähän kuin alennusmyynnistä, mutta se ei vähennä Koivun esityksen arvoa. Sentteri oli ajoittain hyvinkin sekavan ottelun ehdoton voimahahmo.

Koivu oli lähellä tehdä jopa kypärätempun, mutta sohi kiekon Teemu Selänteen nappisyötöstä reilusti yli maalin.

-Hain sitä kolmatta maalia vähän liiankin innokkaasti. Kiekko osui lavan kärkeen ja livahti siitä yli, Koivu kertasi.

Koivun toinen maali kolmannen erän alussa sen sijaan oli jäätävä suoritus. Mies karkasi alivoimalla läpi ja laittoi rystypuolelta ”keksin koriin”.

-Se oli aika harvinainen tilanne. Yleensä läpiajoissa on niin vähän aikaa, että ratkaisu tulee selkäytimestä. Nyt oli aikaa vähän miettiäkin, mitä tekee.

Maali vei Suomen 3-1 –johtoon ja lopetti Saksan pyristelyt. Kaksi erää germaanit pitivät lukemat tasaisina.

-Sen pari erää roikuimme mukana. Siihen saakka pystyimme rakentamaan melko pitävän sumpun, mutta kolmannessa erässä Suomi meni menojaan. Tämä oli meille hyvää koulutusta tulevaa Slovakia-ottelua varten, Saksan päävalmentaja Uwe Krupp sanoi.

Doug Shedden ylisti Koivua maasta taivaisiin.

-Mikko on todella hyvä tällä hetkellä. Suorastaan pelottavan hyvä, Shedden hihkui.

Suomen seuraava ottelu on maanantain Norjaa vastaan. Leijonien ketjut ja pakkiparit säilynevät ennallaan, mutta torjuntavuoron saa näillä näkymin Vehanen.

-Vehanen tulee saamaan peliaikaa tässä turnauksessa. Se saattaa tapahtua jo maanantaina, Shedden selvitti.

Bäckström luottaa puolustukseen

21 kertaa lauantaina torjunut Niklas Bäckström olisi valmis pelaamaan vaikka kaikki ottelut, mutta ei pane huilivuoroakaan pahakseen.

-Niin paljon pelataan kuin käsketään. Siellä on äijät, joille maksetaan pelaavan kokoonpanon rakentamisesta, joten annetaan heidän hoitaa se, Bäckström tuumasi.

Bäckströmin edessä luutiva puolustus on MM-tasolle kokematon, mutta se ei hirvitä joukkueen ykköskassaria.

-Ei siellä taida yhtään alle kaksikymppistä kaveria olla. Kyllä näillä jätkillä on ihan riittävästi pelejä vyön alla, Bäckström sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lindström ei huolinut Selännettä ja Nummista