Miksi kapteeni Mörkö antoi pokaalin ensimmäisenä Kristian Kuuselalle? - Tässä syy!

Kun leijonien karkelot alkoivat Ondrej Nepela -areenassa Kanadasta otetun 3-1 -voiton jälkeen, ojensi kapteeni Marko "Mörkö" Anttila pokaalin ensimmäisenä joukkueen vanhimmalle pelaajalle, ensimmäisiä MM-kisojaan pelanneelle Kristian Kuuselalle, 36.

- En ollut sitä suunnitellut, mutta se oli yhteinen päätös jätkien kanssa. Onhan se huikean uran tehnyt ja näytti meille, mitä voittava jääkiekko on, Mörkö perusteli.

Kuusela oli luonnollisesti eleestä tohkeissaan.

- Tuli se vähän yllätyksenä, mutta kyllähän se joskus jääkiekkojoukkueessakin hierarkia menee iän mukaan. Tosi otettu olin, Kuusela sanoi.

Laitahyökkääjä on ollut jokusen kerran "siinä kinthaalla" MM-joukkueen osalta, mutta pääsi karkeloihin ensimmäistä kertaa vasta nyt. Uraa on väistämättä enemmän takana kuin edessä.

- Jos en enää näissä kisoissa pelaa, niin oli aika hienot kisat, Kuusela hihkaisi.

Leijonien "heimonvanhin" on lähes 20 vuotta vanhempi kuin teinisensaatio Kaapo Kakko, 18. Kenties juuri tähän kaksikkoon tiivistyy tämän joukkueen veljeys.

- Istuttiin kopissa vierekkäin, mutta ei me Kaapon kanssa ihan samoja juttuja väritellä. Mutta se on tämän joukkueen juttu. Erilaiset persoonat sulautuivat nopeasti yhteen ja jokainen sai olla oma itsensä, Kuusela sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .